Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe gebruik jij het Pedagogisch kader?

Marianne Velsink
Het Pedagogisch kader kinderopvang vormt de pedagogische basis voor de kinderopvang. Uitvoerder van de boeken die samen het Pedagogisch kader vormen, Stichting BKK, wil met een enquête onder pm'ers en gastouders horen hoe zij de boeken in de praktijk gebruiken.
De resultaten van de BKK-enquête worden gebruikt om de pedagogische kaders te vernieuwen en aan te passen aan ontwikkelingen in de branche zoals Het Nieuwe Toezicht.
De resultaten van de BKK-enquête worden gebruikt om de pedagogische kaders te vernieuwen en aan te passen aan ontwikkelingen in de branche zoals Het Nieuwe Toezicht. - Foto: ANP

De afgelopen jaren verscheen er regelmatig een nieuwe editie in de serie Pedagogisch kader kinderopvang. Het eerste boek dat verscheen was het Pedagogisch kader 0-4 jaar. Inmiddels zijn er edities voor de bso en de gastouderopvang en titels die inzoomen op specifieke thema’s als diversiteit en opvoeden op het kinderdagverblijf (speciaal voor ouders).

Het Nieuwe Toezicht

Met een enquête wil BKK peilen bij gebruikers van het boek hoe zij het boek in de praktijk inzetten. De resultaten worden gebruikt om de het Pedagogisch kader te vernieuwen en aan te passen aan ontwikkelingen zoals Het Nieuwe Toezicht. De boeken en de enquête richten zich op pedagogisch medewerkers en gastouders. Het invullen van de enquête kost enkele minuten en kan via deze link >>

Kwaliteitsvisie

Behalve vragen over het gebruik van het Pedagogisch kader, wil BKK ook weten wat pm’ers en gastouders vinden van de in 2014 gepresenteerde kwaliteitsvisie voor de kinderopvang. In de vragen wordt aandacht besteed aan de opvang van zorgkinderen, passende kinderopvang, maatwerk in de kwaliteitseisen voor kinderopvang, werken met hbo’ers op de groep en coaching on the job/ permanente educatie.

De kwaliteitseisen in de kinderopvang en het toezicht daarop moeten op de schop, vindt minister Asscher. Zijn voorstellen zijn deels gebaseerd op de inhoud van de kwaliteitsvisie voor de kinderopvang. Lees hier welke voorstellen de minister doet om de kwaliteit en het toezicht daarop te verbeteren >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.