Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het Landelijk Curriculum Kinderopvang

Het Landelijk Curriculum Kinderopvang

Het Landelijk Curriculum Kinderopvang 

  • Het curriculum is gebaseerd op wetenschappelijke kennis van de ontwikkeling van jonge kinderen in gezinnen met verschillende sociaal-culturele achtergronden en in kindercentra.
  • Het sluit aan bij kennis van de manier waarop jonge kinderen communiceren, leren en relaties aangaan met leidsters en leeftijdsgenootjes.
  • Het curriculum geeft ook een beschrijving van pedagogische doelen en ontwikkelingsgebieden.
  • Ten slotte biedt het curriculum handvatten voor de manier waarop deze doelen kunnen worden bereikt door leidsters. 

Wil je meer weten over het Landelijk Curriculum? Wil je weten hoe je mee kunt denken en praten? Kijk dan op landelijk curriculum kinderopvang.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.