Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Heldhaftige pm’ers redden leven peuters

Heldhaftige pm'ers redden leven peuters

Het had weinig gescheeld of er was een ramp gebeurd met vier peuters in een auto bij de Haagse kinderopvang In de Wolken. Dankzij heldhaftig optreden van twee pedagogisch medewerkers liep het incident goed af. Al moest één van de pm’ers met lichte brandwonden naar het ziekenhuis.

Plotseling vuur
Eén van de pedagogisch medewerkers had de vier peuters net in de riemen gezet van kinderzitjes in de auto om een uitstapje te maken naar een boerderij. Op het moment dat de pm’er naar de andere auto liep, vatte de wagen met daarin de peuters plotseling vlam op het dashboard. Eerst probeerde ze het vuur daar uit te slaan, maar het vuur won snel terrein in de auto.

Paniek
Er ontstond paniek en toen werden de peuters met eigen gevaar één voor één door de pedagogisch medewerkers uit de auto gehaald en in veiligheid gebracht. Dat was geen makkelijke klus omdat het vuur om zich heen greep en de kinderen nog in de riem vastzaten. Ilona Kortekaas, moeder van de tweeëneenhalfjarige Luciano die ook in de auto zat, was in diepe shock toen ze het hoorde. ‘Ik ben me wezenloos geschrokken. Door het moedige optreden van de medewerkers is het gelukkig goed afgelopen.’

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.