Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harmonisatie: Checklist voor ouders

Door de harmonisatie worden de kwaliteitseisen voor peuterspeelzalen en kinderopvang gelijk getrokken. Daardoor worden onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk meer op elkaar afgestemd. Waar moeten ouders op letten?
checklist-ouders-Fotolia.jpg
Door de harmonisatie worden onderwijs

Ouders die gebruik maken van een peuterspeelzaal die op 1 januari 2018 een kinderdagverblijf wordt (harmoniseert), kunnen, als zij aan de voorwaarden van de Belastingdienst voldoen, vanaf 1 november 2017 kinderopvangtoeslag aanvragen. Vanaf die datum wordt het LRKP-nummer van de peuterspeelzalen zichtbaar. Hierdoor krijgen ouders op tijd de toeslag binnen per 1 januari 2018.

Voorwaarden

Wanneer kunnen ouders kinderopvangtoeslag krijgen, hoe gaat het aanvragen in zijn werk en waar moeten zij op letten? Hiervoor heeft BOinK, samen met Sociaal Werk Nederland, een checklist voor ouders ontwikkeld. In dit document staan tips en aandachtspunten.

Bekijk de checklist hier >>>

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de adviestabel ouderbijdrage peuteropvang voor 2018 gepubliceerd. Deze is vanwege de harmonisatie alléén relevant voor kostwinnersgezinnen en gezinnen die in aanmerking komen voor VVE-subsidie. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.