Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenLinks: kabinet jaagt ouders weg van werk

GroenLinks: kabinet jaagt ouders weg van werk

Het kabinet jaagt ouders de arbeidsmarkt af volgens GroenLinks, door bezuinigingen op de kinderopvang. Uit zaterdag gepubliceerd eigen onderzoek van de oppositiepartij blijkt dat drie van de tien ouders denkt minder te gaan werken door de bezuinigingen. Bijna één op de tien, 9 procent, zou zelfs helemaal stoppen.

Reactie Kamp
Bijna 11.000 ouders hebben meegedaan aan de enquête die is verspreid via de website van GroenLinks en via de mail naar mensen die eerder hadden aangegeven op de hoogte te willen blijven van partijacties rond kinderopvang. Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks wil maandag het onderzoek aanbieden aan minister Henk Kamp (Sociale Zaken). Zij wil van Kamp een reactie voor het Kamerdebat over de kinderopvang, dat 23 november staat gepland.

Vooral vrouwen
‘De rekensom aan de keukentafel valt voor velen gewoonweg negatief uit’, concludeert Van Gent. Het zouden vooral lagere inkomens en vrouwen zijn die uren gaan inleveren of zelfs stoppen met hun baan, omdat het werk te weinig oplevert door de stijgende kosten voor de kinderopvang.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.