Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis zaden voor de bso-moestuin

Bso’s en scholen kunnen voor het vierde jaar op rij gratis moestuin-zadenpakketten aanvragen om kinderen kennis te laten maken met het moestuinieren en met gezonde groenten en gezond eten. Dit is een initiatief van Jong Leren Eten.
gratis zaden moestuin kinderopvang en bso
Foto: Pixabay

Rijk Zwaan stelt voor het vierde jaar op rij 3.000 zadenpakketten beschikbaar, die over het hele land verspreid worden, in samenwerking met de ‘makelaars’ van Jong Leren Eten. De zaden zijn bedoeld voor bso’s en scholen, zodat zij met de kinderen educatief aan de slag kunnen en hun alles kunnen leren rondom het verbouwen van eigen groenten.

Zaden voor thuis

Afgelopen voorjaar ontvingen scholen en bso’s samen ook 3.000 pakketten, maar met de eerste lockdown gingen de scholen en reguliere kinderopvang dicht. Uit een evaluatie blijkt dat enkele scholen de zaden hebben meegegeven voor thuis en bso’s veelal wel zijn gaan zaaien. Maar mogelijk zijn op veel locaties zadenpakketten niet gebruikt: deze zaden zijn ook in 2021 nog heel goed bruikbaar en kunnen alsnog aan de kinderen worden meegegeven naar huis of worden gebruikt op de noodopvang.

Hoe ziet het pakket er deze keer uit?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, broccoli, rode biet, prei, spinazie en peentjes. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Biologisch?

De zaden in het pakket zijn een veilig natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben alleen geen officieel keurmerk.

Lesmateriaal en teeltinformatie

Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Het pakket kan ook aangevuld worden met eigen lesmateriaal.

Zadenpakket aanvragen

Aan de slag met één van de gratis 3.000 zadenpakketten? Neem dan contact op met het NME centrum of de Jong Leren Eten Makelaars in jouw provincie. De contactgegevens van de Jong Leren Eten makelaars vind je hier per provincie:

Klik hier voor meer informatie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.