Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis bso-toolkit: Voetballen als Oranje

Kinderopvangorganisatie Humankind brengt opnieuw, in samenwerking met de KNVB, een gratis toolkit uit voor de buitenschoolse opvang, om bewegen onder kinderen te stimuleren. De themaspecial Voetballen als Oranje is uitgebreid met activiteiten die helemaal passen bij deze tijd van het jaar, zoals het Oranje Pietenparcours.
gratis-bso-toolkit-voetballen-als-oranje
Foto via Humankind en KNVB.

Voetbal leeft: het is volkssport nummer één. Maar voetbal is zoveel meer dan spelen met een bal, vinden Humankind en KNVB. ‘Een bal beweegt én doet bewegen, verenigt, nodigt uit en trekt zich niets aan van sneeuwvlokken of winterse kou.’

Themaspecial toolkit

Het WK voetbal dit jaar vormt de aanleiding om opnieuw de gratis toolkit die Humaning in samenwerking met de KNVB ontwikkelde voor bso’s, onder de aandacht te brengen. ‘Een mooi moment om samen met de kinderen voetbalfun te beleven’, vinden de partijen. Daarom is de in de zomer gelanceerde toolkit Voetballen als Oranje uitgebreid met allerlei activiteiten die passen bij het najaar, waaronder verschillende opdrachten rondom Sinterklaas, zoals het Oranje Pietenparcours, maar ook activiteiten rondom het kerstthema.

Plezier voor sport

Het doel is onveranderd: kinderen meer laten bewegen en ze plezier voor (voetbal)sport meegeven. De themaspecial is vanaf eind deze week beschikbaar op de site van KNVB en opnieuw gratis beschikbaar voor alle bso’s in Nederland.

Registreer je hier met je BSO, download de toolkit en scoor!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.