Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezondekinderopvang.nl in nieuw jasje

Gezondekinderopvang.nl is in een nieuw jasje gestoken. De website van de Rijksoverheid geeft informatie over het implementeren van Gezonde Kinderopvang in kinderopvangorganisaties. Aanpak, scholing, thema's: alles staat nu nog overzichtelijker op een rij.
iStock

Het project Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries VWS en SZW. Het project wordt gecoördineerd door RIVM-Centrum Gezond Leven en het Voedingscentrum. Daarnaast zijn de kennisorganisaties TNO, Pharos, Veiligheid.NL, Kenniscentrum Sport en het Nederlands Jeugdinstituut erbij betrokken.

Overzicht

De nieuwe vormgeving van de website geeft de verschillende hoofdstukken duidelijk weer, met groen als basiskleur. Onder tabblad Aanpak geeft inzicht welke concerten stappen nodig zijn om gezonde leefstijl onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk in de kinderopvang.

Thema

Onder Thema’s 0-4 jaar staan tien verschillende thema’s uitgewerkt, zoals voeding, sociaal emotionele ontwikkeling en hygiëne, toegespitst op het jonge kind. Achter elk thema staan concrete activiteiten, praktijkvoorbeelden en praktische documenten met meer informatie over de thema’s. Onder Thema’s 4-12 jaar komen dezelfde tien thema’s aan bod, maar die zijn toegespitst op kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Er is een elfde thema toegevoegd voor deze leeftijdsgroep: Middelengebruik.

Ambassadeurs

Achter het tabblad Gezonde Kinderopvang staat informatie over het project, wetgeving, het pedagogisch kader, de toolkit Gezonde Kinderopvang en meer. Ook staan daar de vijf ambassadeurs: ervaren coaches die binnen hun eigen kinderopvangorganisatie werk maken van de gezonde leefstijl van kinderen.

Scholing

Het tabblad Scholing biedt informatie over de scholing voor pedagogisch medewerkers over gezond opvoeden in de kinderopvang. Bij de scholing hoort een train-de-trainercursus die een (staf)medewerker opleidt tot coach Gezonde Kinderopvang. De coach wordt hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt de eigen collega’s. Deelname aan de cursus is gratis. Klik hier voor meer informatie >>

Bekijk de vernieuwde website Gezondekinderopvang.nl >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.