Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezonde Kinderopvang: Subsidie Groen doen!

Veel organisaties die werken aan Gezonde Kinderopvang zijn al goed op weg wat betreft voeding en beweging. Na de jaarwisseling is het een mooi moment om met het thema Groen sterker aan de slag te gaan om de activiteiten in de lente goed voor te bereiden. In februari kan ook subsidie worden aangevraagd.
gezonde-kinderopvang-subsidiegroen-doen
Halfpoint / Getty Images / iStock

Een natuurlijke omgeving is goed voor de ontwikkeling. Het stimuleert het spel van kinderen op verschillende manieren. Ze klauteren in bomen, ze fantaseren dat er kabouters wonen in paddenstoelen en ze krijgen meer gevoel voor natuurlijke materialen. Doordat natuur uitdaagt tot meer beweging, helpt het ook om overgewicht te voorkomen.

Moestuintjes

Moestuinen zijn hot! Leg er samen met kinderen eentje aan. Daar kun je in het vroege voorjaar al voorbereidingen voor treffen. De allerkleinsten vinden het vaak al heerlijk om in de aarde te wroeten en worteltjes, tomaatjes en komkommers te kweken. Het smaakt bovendien veel lekkerder dan uit de supermarkt! Als er voldoende buitenruimte is, kun je één of meerdere fruitbomen planten.

Kosten

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal €500 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024. Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij als dit weer mogelijk is met de coronamaatregelen. Coaches die de bijdrage eerder hebben ontvangen, kunnen met een nieuwe aanvraag nog een keer gebruikmaken van de Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten!

Via www.eengezondestart.nl/subsidie heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies.

Aanvragen in 2022

In 2022 zijn er drie momenten waarop een coach Gezonde Kinderopvang de stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! kan aanvragen. Dit zijn: 16 februari, 11 mei en 14 september.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.