Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht: baanbrekende denker buiten kinderopvang voor hackathon personeelstekort

Kinderopvang werkt! zoekt naar nieuwe manieren om mensen te vinden en te binden voor de kinderopvang. Daarom organiseren zij op 15 juni a.s. een hackathon met grensverleggende denkers om oplossingen voor dit vraagstuk te bedenken. Inmiddels hebben zich genoeg mensen aangemeld vanuit de kinderopvang, nu zijn ze nog op zoek naar kandidaten búiten de kinderopvang - met een frisse blik.
Beeld: Pixabay / athree23

De verwachte vraag naar 50.000 extra medewerkers de komende jaren, die los je niet alleen op met beter of anders werven. Daarom ga je aan de slag met de vraag: welke oplossingen kunnen we bedenken voor kinderopvangorganisaties om, met de medewerkers die ze hebben of kunnen krijgen, te voldoen aan de toenemende vraag naar kinderopvang? Dit doe je tijdens een zogenaamde hackathon.

Jury

Tijdens de hackathon ga je met een groep van ongeveer dertig grensverleggende denkers aan de slag met dit vraagstuk. Je hebt de hele dag om ideeën uit te werken. Aan het einde van de dag presenteer je het uitgewerkte idee aan een jury. De jury beslist welk idee het best is. En uiteraard gaat Kinderopvang werkt! alle goede ideeën delen met de branche om ze samen verder te brengen!

Werkzaam buiten de kinderopvang

Vanuit de kinderopvang zijn er inmiddels veel aanmeldingen. Maar ben jij die baanbrekende denker met een andere achtergrond? Die zij nodig hebben? Vul het aanmeldformulier in op Kinderopvang werkt!.

Praktische informatie

Datum: woensdag 15 juni

Tijd: van 9.00 tot 19.00 uur (met lunch en diner)

Waar: centraal gelegen

Kosten: gratis, Kinderopvang werkt! vergoedt je reiskosten

Meld je hier aan >>

Natuurlijk doe je er alles aan om nieuwe, goede medewerkers te vinden. Maar misschien nog wel belangrijker: wat doe je eraan om je medewerkers te behouden? Want zolang je de focus alleen legt op nieuwe collega’s vinden, blijft het dweilen met de kraan open. Kinderopvang werkt! geeft 5 tips >> 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.