Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente start campagne voor VVE: helft Haagse peuters spreekt niet goed Nederlands

In Den Haag kan vijftig procent van de peuters (nog) geen goed Nederlands spreken. Daarom lanceert de gemeente de campagne Vraag juf Mina, om ouders te overtuigen hun peuters naar een VVE-peuterspeelzaal te brengen, om aan hun taalkennis te werken.

Ingrid van der Stijl van ’Jong Leren’, een organisatie met peuterleerplekken op vijftig locaties door heel Den Haag, legt in het AD uit dat voorschoolse educatie er voor zorgt dat kinderen die thuis geen Nederlands leren, niet aan hun schoolloopbaan beginnen met een achterstand. ‘De voorschoolse educatie start vanaf tweeëneenhalf jaar. De gemeente biedt peuters die daar baat bij zouden hebben de mogelijkheid om vier of vijf dagdelen per week naar de voorschool te gaan.’

Effect toeslagenaffaire

Helaas zien niet alle ouders het nut van voorschoolse educatie in, ze vinden het te duur of ze hebben andere bezwaren om hun peuter naar de peuterspeelzaal te brengen. Zo’n 30 procent van hen negeert het advies van het consultatiebureau dat taalachterstand constateert. De gemeente merkt op dat ouders ook door de toeslagenaffaire het vertrouwen in de overheid zijn verloren.

Vraagjufmina.nl

Op de site vraagjufmina.nl kunnen ouders alle informatie vinden over voorschoolse educatie in de gemeente Den Haag. Er staat bijvoorbeeld een rekentool op om te zien hoeveel de peuteropvang je als ouder kost. Zo is de opvang voor sommige ouders bijvoorbeeld gratis of slechts 10 euro per maand. Ook kunnen ouders hun peuter aanmelden via de website en vinden ze er antwoord op veelgestelde vragen.

Bron: AD, Bladna

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.