Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Geen eenheid in vaccinatiebeleid kinderopvang

Een rondgang langs kinderopvangeigenaren, -managers en –directeuren levert een zeer divers beeld op van hoe kinderopvangorganisaties nu omgaan met niet-ingeënte kinderen. Waar de ene directeur zegt: ‘niet-ingeënte kinderen zijn bij ons niet welkom’, zegt de ander ‘we leven in een land met keuzes. Het is niet aan mij om ouders hierover te informeren.’
1Vaccinatiebeleid.jpg
Waar de ene kinderopvang nu al niet-ingeënte kinderen zou weren

De

Registreren

1 REACTIE

  1. Wat gebeurt er dan als er op een KDV toch een ziekte uitbreekt die aantoonbaar wordt veroorzaakt door een niet ingeent kind en dus door (de keuze van) diens ouders. Is het in zo'n geval voldoende om achteraf ouders te informeren? Ik zou me als ouder goed gefopt voelen en met m'n kind ergens anders naar toe gaan. Of moeten ouders van tevoren worden ingelicht over het feit dat er een kind (kinderen) rondlopen die niet is/zijn ingeent?
    Ieder kindercentrum heeft toch de wettelijke (zorg) plicht (zie ook de Wko) om ervoor te zorgen dat kinderen op een verantwoorde wijze worden opgevangen in een veilige en gezonde omgeving. Is daarvan nog wel sprake als een kindercentrum en weet dat er niet ingeente kinderen rondlopen en ouders daarvan niet preventief op de hoogte stelt? Ik kan me indenken dat de GGD in zo'n geval zou kunnen concluderen dat er sprake is van overtredingen van de Wko, En ook dat een gemeente in zo'n geval dan overgaat tot handhaving.
    Het is weer zo typisch voor deze sector. We komen er zelf niet uit en dus volgt er waarschijnlijk nadere regelgeving die voorkomen kan worden als kindercentra zelf met elkaar beslissen dat je de niet/ingeente kinderen bijhoudt (dat intakegesprek doe je toch al!) en ouders pro actief informeert.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.