Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geef een (prenten)boek cadeau

Alle kinderen zouden moeten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. Voorgelezen worden, op het kindercentrum, school of thuis; dat wens je ieder kind toe. Het is niet alleen fijn maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dit is het uitgangspunt van het manifest Geef een (prenten)boek cadeau.

Om de drempel voor het cadeau doen van boeken zo laag mogelijk te maken, zijn er ieder voorjaar twee succesvolle kinderboeken (een prentenboek voor peuters/kleuters en een klassiek (voorlees)boek voor oudere kinderen) in de aanbieding voor € 2 per stuk. Dit jaar is dat ‘Ronja de roversdochter’, vanaf 9 februari in de boekhandel verkrijgbaar en het prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ (vanaf 6 april verkrijgbaar). De bedoeling is dat ouders, opa’s en oma’s maar ook kinderopvanginstellingen, peuterspeelzalen en scholen massaal deze boeken aanschaffen en aan kinderen geven. Het streven is dat alle kinderen op deze manier een boekenplankje met de mooiste boeken bij elkaar kunnen sparen.

Manifest

Het Manifest Geef een (prenten)boek cadeau is een initiatief van uitgeverij Lemniscaat maar wordt inmiddels breed ondersteund door vele organisaties. Tijdens het landelijk congres ‘Alles is gezondheid’ werd begin februari het manifest ondertekend door diverse organisaties, waaronder Kinderopvangtotaal.nl. Alle partijen beloven daarmee dat ze zich inzetten voor het doel: binnen drie jaar 1 miljoen kinderen bereiken. Ieder jaar verschijnt begin februari een klassiek kinderboek en in april een prachtig prentenboek. Meer informatie: geefeenboekcadeau.nl

Actiepakket

Kindercentra die met deze actie willen meedoen, kunnen een actiepakket aanvragen met posters, vlaggetjes, ansichtkaarten e.d. Dit pakket kan gratis aangevraagd worden via info@geefeenboekcadeau.nl.


Er wordt veel aandacht besteed aan het voorlezen in de kinderopvang. Maar er valt ook nog wel wat te verbeteren. Dit bleek afgelopen jaar uit het onderzoek van de Stichting Lezen. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.