Geef dit prentenboek cadeau: Woeste Willem

Uit een boek (voor)lezen is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend leerzaam. En met de jaarlijkse campagne Geef een prentenboek cadeau ook heel betaalbaar: vanaf 10 april ligt het prentenboek Woeste Willem in de boekhandel, voor slechts 2,50 euro.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Woeste Willem, van Ingrid en Dieter Schubert, is gekozen tot het prentenboekcadeau van dit jaar. Met de nadruk op cadeau: door de prijs zo laag te houden hoopt de stichting dat élk kind de mogelijkheid krijgt om voorgelezen te worden of zelf te lezen uit een mooi boek.

Woeste Willem

Woeste Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. Het boek is niet nieuw, maar verscheen voor het eerst in 1992. Prentenboekmakers Ingrid en Dieter Schubert maken al veertig jaar samen prentenboeken, waaronder de boeken Er ligt een krokodil onder mijn bed en Platvoetje.

Opgroeien tussen boeken

De leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken.

1 miljoen kinderen

De stichting is al aardig op weg: in 2019 werden 600.000 boeken verkocht tijdens de campagne, waarvan 200.000 jeugdboeken en 400.000 prentenboeken. De organisatie streeft ernaar om in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken met een (voor)leesboek.

Doe mee

Meedoen aan de campagne en kinderen op jullie locaties voorlezen uit dit boek? Woeste Willem is vanaf 10 april te koop bij vrijwel alle boekhandels in Nederland. Je kunt ook boeken doneren bij een boekhandel, die dan worden weggegeven aan een goed doel. Bekijk de website voor meer informatie >> (de website is nog niet compleet, maar wordt binnenkort verder aangevuld)

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.