Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gastouderbureau start met bijscholing over baby’s

Gastouders bij Gastouderbureau ViaViela kunnen zich sinds kort laten bijscholen over de ontwikkeling van baby’s. Het gastouderbureau doet dit omdat het aantal baby’s in de gastouderopvang toeneemt.
iStock

Het baby-educatie pakket bestaat onder meer uit een online cursus, een workshop en andere materialen die specifiek gericht zijn op babyopvang. De online leermodule over baby’s gaat onder meer in op de ontwikkeling van het babybrein en veilige hechting met de gastouder. Ook de invloed van stress op baby’s en het belang van sensitief responsief reageren komt aan bod. Door middel van theorie, voorbeelden en concrete opvoedkundige adviezen, verdiepen gastouders hun kennis en vaardigheden.

Extra kennis

‘Wij vinden het met het oog op het aantal zeer jonge kinderen in onze opvang, belangrijk om extra kennis gericht op de verzorging van baby’s aan te bieden. Zo kunnen onze gastouders zichzelf blijven ontwikkelen en versterken we tegelijkertijd de pedagogische kwaliteit van onze professionals’, zegt Hubèr Agterberg, directeur van ViaViela. Het aantal kinderen tussen de 0 en 3 jaar oud dat naar een gastouder gaat, is de afgelopen jaren toegenomen. In 2015 gingen gemiddeld 58.000 kinderen naar de gastouderopvang, in 2019 zijn dat er 63.000, volgens de laatste Kwartaalrapportage. Lees meer >>

Kleinschalige opvang

Agterberg: ‘De afgelopen jaren zien we het aantal baby’s dat door gastouders wordt opgevangen toenemen. Een belangrijke reden hiervoor is de kleinschaligheid: een gastouder biedt opvang in een rustige, huiselijke omgeving en kan zich volledig richten op de specifieke behoeften van een kind.’ Het gastouderbureau hoopt via deze leermodule de expertise van gastouders op het gebied van babyopvang uit te breiden.

ViaViela heeft de leermodule in samenwerking met Kiki training en coaching ontwikkeld. De leermodule is gratis toegankelijk voor alle gastouders van ViaViela.

Moppereend’ is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2020. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari, komt er een mini-editie uit zodat iedereen het boek kan lezen, tegen een kleine prijs. Bibliotheek Den Haag geeft voorleestips >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.