Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Fusie kinderopvang en scholen bepleit

Fusie kinderopvang en scholen bepleit

Scholen, kinderopvang en clubs doen kinderen tekort doordat ze los van elkaar opereren. Daarom komen in Middelburg ‘verkenningen’ op gang om onderwijs en kinderopvang vergaand samen te voegen. Besturen binnen de brede school in Middelburg hebben besloten om de optie van samengaan te onderzoeken.

Pedagogisch klimaat
Het einddoel is: in iedere wijk een ‘integrale voorziening’ die alle kinderen van 0 tot 12 jaar een ‘overzichtelijk, eenduidelijk en goed pedagogische klimaat’ biedt.

Zo ver is het nog lang niet. Er staat nog een woud aan landelijke wetten en regels in de weg. Maar in Middelburg willen ze er al wel naar gaan streven. De besturen van de organisaties in de brede school hebben besloten om de mogelijkheden te verkennen, samen met beroepskrachten en ouders.

Voorzitter Ina Brouwer van de branchevereniging MO-Kinderopvang is woensdag de hele dag in Middelburg geweest om zoveel mogelijk mensen voor het idee te winnen.

 

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

3 REACTIES

  1. Ook binnen Accrete bieden we zowel onderwijs als vooschoolse, tussenschoolde, naschoolse en kinderopvang aan onder 1 dak. wat een voorsprong kunnen we kinderen aanbieden door een doorgaande leerlijn van 0 tot 12 aan te bieden, met als welkome bijkomstigheid ; de rust om als oudere kinderen naar school gebracht worden, de kleintjes in hetzelfde gebouw naar de opvang te kunnen brengen: geen stress, geen gereis, maar rust en herkenning. voor info verwijs ik u naar de algemene site van Accrete, http://www.accrete.nl: doen!!!

  2. Lees alle reacties
  3. Ik snap al jaren niet dat BV Nederland niet handiger omgaat met organisaties die zich met kinderen tussen 2 en 12 jaar bezig houden.
    Ik ben volkomen eens met de stelling dat iedere wijk een integraal kindcentrum moet hebben, aangestuurd vanuit 1 organisatie en leiding. Op onze school hebben we bv zelf de bso in eigenhuis georganiseerd. Alleen maar win – win voor kinderen, ouders en school! Prachtig om te zien.
    Alle middelen moeten ook naar de kinderen. Brede school middelen naar de scholen! met opdracht en verantwoording.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.