Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie kinderopvang en onderwijs in Zwijndrecht

Stichting Kinderopvang Zwijndrecht gaat fuseren met twee onderwijsorganisaties in Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Zij gaan werken als één organisatie, met één bestuur, één pedagogische visie en als één team. De nieuwe naam van de organisatie is PIT kinderopvang & onderwijs.
PIT.jpg
PIT kinderopvang & onderwijs gaat na de fusie werken met één bestuur

Daarmee lopen de organisaties voor op de visie van Kindcentra 2020 waarin partijen streven naar integrale voorzieningen voor kinderen van 0-13 jaar. De samenwerking tussen de kinderopvangorganisatie en de twee onderwijsorganisaties (Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam en Zwijndrecht en, scholenvereniging Trhiade uit Hendrik-Ido-Ambacht) bestond al. Zo delen de organisatie op een aantal locaties het pand en is er overleg om de pedagogische en educatieve aanpak beter op elkaar aan te laten sluiten.

Eén team

Door de fusie heeft PIT nu in totaal 19 kindcentra met ieder een eigen karakter en aanbod. In sommige organisaties kunnen kinderen van 2-13 jaar terecht, maar er zijn ook IKC’s met babyopvang. Monique Fluitsma, bestuurder bij PIT kinderopvang & onderwijs is enthousiast over de fusie. ‘We hebben één bestuur, één pedagogische en educatieve visie en op de kindcentra vormen de pedagogisch medewerkers en leerkrachten één team; ze zijn allemaal medewerkers van PIT en als PIT’ers voelen zij zich verbonden met elkaar. Dat maakt onze werkwijze uniek.’

Hét integrale kindcentrum bestaat niet. Tenminste, dat is niet de wens van kinderopvangprofessionals. Ouders moeten ook kunnen blijven kiezen voor een kleinschalige bso apart van de school. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.