Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Brabantse kinderopvang

Kinderopvangorganisatie Kiobra gaat per 1 januari 2016 samen met Kanteel kinderopvang. Voor de pedagogisch medewerkers heeft dat geen gevolgen, voor de overige medewerkers misschien wel.
Het initiatief voor de fusie is afkomstig van Kiobra dat hoopt op deze manier het hoofd boven water te houden.
Het initiatief voor de fusie is afkomstig van Kiobra dat hoopt op deze manier het hoofd boven water te houden. - Foto: Free Images

Dit meldt het Brabants Dagblad. Kiobra is met tien locaties actief in de gemeenten Uden en Landerd. Kanteel is met veertig locaties de grootste speler in Den Bosch en omstreken.

Baangarantie

Het initiatief voor de fusie is afkomstig van Kiobra dat hoopt op deze manier het hoofd boven water te houden. Kiobra ervaart, net als veel andere kinderopvangorganisaties, dat ouders steeds vaker kiezen voor (gedeeltelijke) informele opvang. De fusie betekent voor ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers niks. Maar kinderopvangorganisatie Kiobra kan voor het overige personeel geen garantie geven dat zij hun baan na 1 januari zullen behouden.

Nog altijd ondervinden kinderopvangorganisaties vraaguitval. Cijfers over 2015 tot nu toe zijn er nog niet, maar in 2014 is er voor het tweede jaar achter elkaar minder beroep gedaan op kinderopvangtoeslag.  Het aantal aanvragen nam  af tot 491.000. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.