Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frans kinderdagverblijf wil kinderen chippen

Marianne Velsink
Frans kinderdagverblijf wil kinderen chippen

Een Frans kinderdagverblijf in Parijs wil chips plaatsen in kleding van kinderen om ze continu in de gaten te kunnen houden. Niet iedereen is over dit idee te spreken, het stadsbestuur van Parijs heeft het idee al verworpen omdat zij niet achter een beleid van absolute controle staat.

Vastbesloten
Toch is het particuliere kinderdagverblijf vastbesloten om volgend jaar met de chips van start te gaan. De chips staan in permanente verbinding met een bewakingscentrum van het kinderdagverblijf. Als een kind de opvang verlaat, gaat er een direct alarm af en krijgen de ouders een sms met een waarschuwing. Het gaat om eenzelfde soort chip als die wordt gebruikt in OV-chipkaarten.

Kritiek
Maar volgens Dominique Ratia-Armengol, voorzitter van de vereniging van kinderpsychologen, zal de chips ‘onnodige gevoelens van achterdocht en angst creëren voor een niet-bestaand gevaar’. Andere critici vrezen dat het chippen meer te maken heeft met kostenbesparingen dan met veiligheid, een aantijging die de Parijse crèche stellig ontkent. Maar tegenstanders wijzen op een Amerikaanse High School in San Francisco, die chips bij leerlingen heeft geplaatst om zo flink te kunnen besparen op surveillerende leerkrachten.

Bron: De Volkskrant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.