Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Faillissementsaanvraag stint voorlopig afgewend

mvelsink
Nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond de stint, heeft Edwin Renzen, de eigenaar van het bedrijf, doen besluiten het faillissement voorlopig in te trekken. Dit meldt RTV Utrecht.
Eigenaar Edwin Renzen van de stint. Foto: ANP

‘Ik had niet kunnen overzien dat er én een hoger beroep kwam én dat de Tweede Kamer zich er opnieuw over ging buigen én dat organisaties als BOiKk zich in zouden zetten’, legt Renzen zijn besluit uit. Eigenlijk zou de rechtbank zich dinsdag uitspreken over het faillissement, maar dat verzoek is inmiddels ingetrokken. Renzen wil wel realistisch blijven. Als de situatie zo blijft als die is, dan sluit hij een faillissement alsnog niet uit. Inmiddels hebben zich wel enkele geldschieters bij hem gemeld. Hij is hier nog niet op ingegaan.

Hoger beroep

Deze week gebeurde er weer een hoop in de stintzaak. De kinderopvangondernemer die minister Van Nieuwenhuizen daagde in de rechtszaak, kreeg geen gelijk van de rechter. Zij besloot in hoger beroep te gaan omdat haar advocaat vindt dat er sprake was van een oneerlijk proces. Er blijkt veel onduidelijk over de aangeleverde informatie van het ministerie aan de rechtbank. Vooral een melding van een Amsterdamse kinderopvangondernemer over de stint blijkt discutabel bewijsmateriaal dat de twijfels over de veiligheid van de stint terecht zijn. Deze ondernemer had haar melding namelijk weer ingetrokken. De minister liet gisteren tijdens het debat weten dat hier inderdaad onvolledige informatie is gedeeld. Maar zij zei ook dat het besluit om de stint te schorsen niet afhankelijk was van deze melding.

Aangepaste vorm

Verder zei ze in het debat dat ze mogelijkheden ziet om de stint in aangepaste vorm weer terug de weg op te krijgen. Verschillende partijen, waaronder BOinK en de Brancheorganisatie Kinderopvang hebben zich achter een plan geschaard waarmee de stint na een paar aanpassingen weer de weg op kan. Hoewel dit plan in eerste instantie door het ministerie werd afgewezen, lijkt de minister nu toch bereid om hiernaar te kijken.

Meerdere partijen hebben zich gebogen over een plan van aanpak waarmee een verbeterde versie van de Stint weer veilig de weg op kan. Onder andere BOinK en de Brancheorganisatie, maar ook wetenschappers van de TU Eindhoven hebben hiervoor een verbeterplan ontwikkeld. Wat houdt deze in? Lees meer in dit PREMIUM-artikel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.