Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Engelse les voor peuters in Hoogland

Engelse les voor peuters in Hoogland

 

Vanaf maandag krijgen driejarige peuters op kinderdagverblijf Dribbel in Hoogland (gemeente Amersfoort) Engelse les. Het taalonderwijs is een proef om de kinderen voor te bereiden op groep 1 van basisschool de Berkenschool.

Daar leren kleuters sinds vorig schooljaar al Engels. Slaagt de test, dan krijgen de driejarigen op het kinderdagverblijf vanaf volgend schooljaar standaard Engels onderwijs.

Tweetalige kinderdagverblijven
‘Kinderen zijn leergierig en willen graag nieuwe dingen ontdekken’, aldus Liesbeth Warmerdam, directeur van Dribbel. ‘En jonge kinderen leren gemakkelijk een tweede taal als deze spelenderwijs wordt aangeboden.’ Er bestaat al een aantal volledig tweetalige kinderdagverblijven in Nederland, ook de ‘gewone’ opvang met extra Engelse les komt steeds vaker voor.

Engels op tv
Op de Hooglandse basisschool zijn de lessen Engels al een groot succes, aldus Warmerdam. ‘De kleuters vinden het bijzonder leuk, ook omdat ze op tv al veel Engels horen. Ze zijn trots als ze woorden herkennen.’ De proef Engels maakt deel uit van een groter samenwerkingsverband tussen Dribbel en de Berkenschool. De peuters krijgen al langer een specifiek ‘voorprogramma’ dat aansluit op de Berkenschool.

Bron: ANP
ANP Photo, Gerald van Daalen

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.