Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Eigenaar 24/7 Kids gaf leiding aan criminele organisatie’

Marijn Klok
Tien ouders hebben inmiddels aangifte gedaan tegen Laura T., de eigenaar van het wegens ernstige misstanden gesloten kinderdagverblijf 24/7 Kids. Ze wordt beschuldigd van kindermishandeling, oplichting, valsheid in geschrifte en leiding geven aan een criminele organisatie.
Aangifte 24/7 Kids
Laura T. had doelbewust een agenda voor zichzelf en een andere voor de GGD. - Foto: ANP

‘Uit eigen onderzoek blijkt dat T. heel duidelijke instructies aan haar personeel gaf om te liegen tegen de ouders, en de boventallige kinderen aan het zicht van de GGD-inspecteurs te onttrekken. In georganiseerd verband gaf ze leiding aan het bedrog’, zegt Richard Korver, advocaat van de ouders, in Het Parool. Dit is voor hem en de ouders reden om naast de andere beschuldigingen, ook aangifte te doen van leiding geven aan een criminele organisatie.

Dubbele administratie

De aangifte van valsheid in geschrifte komt voort uit de dubbele administratie die T. erop nahield. Ze had doelbewust een agenda voor zichzelf en een andere voor de GGD.

Korver pleit niet alleen voor vervolging van T., maar ook voor een wijziging in de Wet kinderopvang. Hij wil daarmee voorkomen dat ze ooit nog ergens opnieuw kan beginnen. ‘Voeg een aparte strafbepaling toe aan de Wet kinderopvang, zodat iemand kan worden verhinderd een nieuw kinderdagverblijf te openen.’

GGD als boosdoener

Uit een reconstructie in Het Parool komt Laura T. naar voren als ‘manipulatief en geraffineerd’. Ze wist tot op het allerlaatste moment het vertrouwen van een groot deel van de ouders te behouden, door de GGD tegenover hen als incompetent af te schilderen. ‘Ze zette knap het beeld neer dat de GGD er niets van begreep,’ zegt een ouder. Daardoor zagen ouders de GGD als boosdoener, en niet T. Zelfs nadat de creche werd gesloten vanwege allerlei overtredingen, vond een groep ouders dat nog schandalig.

De Branche Kinderopvang afdeling Amsterdam (BKA) reageerde geschokt op de misstanden bij 24/7 Kids. De organisatie vindt het zorgelijk dat ondanks beter toezicht en betere handhaving in Amsterdam, dit toch heeft kunnen gebeuren. Lees meer

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Niet alleen ouders zijn gemanipuleerd door de houder van 24/7 Kids. Datzelfde geldt voor de vrijwilligers van het buurthuis waar het KDV ruimtes huurde. Zorgelijk is dat bestuurders van het buurthuis in het Parool nog begrip tonen ook voor de overtredingen. Ronduit kwalijk is het dat het bestuur van dit buurthuis willens en wetens heeft meegewerkt aan het faciliteren van de overtredingen en dat het haar eigen ongediplomeerde vrijwilligers toestond om voor 24/7Kids te werken. Het financiele (eigen-) belang stond voor het buurthuis voorop; met de huurpenningen van 24/7 Kids kon namelijk heel fijn de hypotheek van het pand betaald worden. Daarover hoor ik het Parool, advocaat R. Korver de gemeente Amsterdam helemaal niet. Dat bestuur zou op z'n minst ook juridisch moeten worden aangepakt voor medeplegen. En de gemeente Amsterdam zou nog eens heel goed moeten kijken naar de subsidiestromen naar dit buurthuis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.