Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste Speelbrein Award uitgereikt

Eerste Speelbrein Award uitgereikt

Woensdag 30 maart is de eerste Speelbrein Award uitgereikt. De winnaar is de Michaelschool uit Amersfoort. Drie scholen waren genomineerd, maar dat kunnen in de toekomst ook bso’s zijn. Speelbrein is een initiatief van Kompan en wordt uitgereikt aan de organisatie met het beste speelplein voor kinderen.

Drie genomineerden
De jury let vooral op een speelplein dat kinderen ondersteunt in hun creatieve, emotionele, fysieke, sociale en cognitieve ontwikkeling. Deze pleinen dragen bij aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. De Emmaus school uit Rotterdam, de Michaelschool uit Amersfoort en de Sint Michaëlschool uit Harlingen waren de genomineerd. Kompan geeft ook Speelbrein-certificaten uit aan scholen die aan de voorwaarden voor een goed plein voldoen. Inmiddels hebben 67 scholen zo’n certificaat verdiend.

Belangrijke mijlpaal
Jeanette Fich Jespersen van Kompan legt uit waarom ze de prijs zo belangrijk vindt: ‘Ons doel is oplossingen te vinden via onze producten en in onze visie om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Door de introductie van het Speelbrein-Concept waarbij de vijf basiscompetenties, sociaal, emotioneel, creatief, fysiek en cognitief centraal staan, is een grote stap gezet in deze richting. De uitreiking van de 1e Speelbrein-Award zien wij dan ook als een belangrijke mijlpaal.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.