Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste internationale IKC opent deuren

Delft krijgt het eerste internationale Integrale Kindcentrum (IKC) van Nederland. Op 3 november worden op de campus van de TU Delft de deuren van het IKC True Colors geopend.
Hoewel de opvang voor alle ouders in Delft toegankelijk is
Hoewel de opvang voor alle ouders in Delft toegankelijk is

Het internationale kindcentrum is een samenwerkingsverband tussen de International School Delft en kinderopvangorganisatie Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Ze werken samen met één pedagogische visie en realiseren een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0-12 jaar.

30 Nationaliteiten

Op het nieuwe IKC komen, door de samenwerking, 30 verschillende nationaliteiten samen. Maar dat kunnen er meer worden. Samenwerkingspartner TU Delft kent namelijk 90 nationaliteiten. De verwachting is dat het Integrale Kindcentrum veel werknemers van de TU Delft zal aanspreken. De initiatiefnemers kennen de wens van deze ouders voor een internationaal georiënteerde kinderopvang. Hoewel de opvang voor alle ouders in Delft toegankelijk is, krijgen werknemers van de TU Delft voorrang bij plaatsing.

Internationale school

De International School Delft (ISD), onderdeel van de Laurentius Stichting, opende in maart 2014 elders in Delft haar deuren. Er was toen ook al een bso bij.De International School richt zich op kinderen van buitenlandse ouders die in Nederland wonen of werken; kinderen van Nederlandse ouders die in het buitenland hebben gewoond en daar onderwijs hebben gevolgd; kinderen van Nederlandse ouders die uitzicht hebben op een langdurig verblijf in het buitenland.

In Enschede heeft kinderopvangorganisatie smallsteps de Vlinder ook een locatie midden op de Campus van een universiteit, in dit geval van Universiteit Twente. Dat levert een bijzondere samenwerking op tussen onderzoekers en studenten van de universiteit en pm’ers, ouders en kinderen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.