Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eenmalige uitkering volgens cao

September is de maand dat pedagogisch medewerkers een eenmalige uitkering ontvangen van maximaal 150 euro. Dit is in de cao Kinderopvang 2012-2014 zo afgesproken. De Brancheorganisatie Kinderopvang maakt ondernemers in de kinderopvang hier alert op. In maart ontvingen pm'ers ook al een eenmalige bijdrage.
Eenmalige uitkering volgens cao
Foto: ANP

Deze eenmalige uitkeringen zijn afgesproken ter compensatie van de eindejaarsuitkering. Deze verviel in de nieuwe cao die nog tot januari 2015 loopt. Daarna moeten de vakbonden en Brancheorganisatie Kinderopvang weer om tafel om een nieuwe cao af te spreken.

Volledig dienstverband

Het bedrag van 150 euro is gebaseerd op een volledig dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Werknemers die minder uren werken, krijgen ook een bedrag, maar dit moet naar rato worden uitgekeerd. Medewerkers met een nul-urencontract hebben ook recht op de uitkering. Hoe hoog de uitkering voor deze groep medewerkers moet zijn, wordt niet duidelijk uit de cao. Brancheorganisatie Kinderopvang raadt op haar site aan om uit te gaan van het gemiddeld aantal gewerkte uren over de laatste zes maanden. Als dit niet redelijk uitpakt voor de ondernemer of de werknemer, kan er een kortere of langere termijn worden gehanteerd.

Loonsverhoging

De uitkering geldt uiteraard alleen voor medewerkers die op 1 september 2014 in dienst zijn van de kinderopvangorganisatie. Medewerkers kregen de afgelopen twee jaar ook al twee keer 1 procent loonsverhoging. Één keer in 2013 en één keer in 2014. Lees hier welke afspraken er nog meer zijn gemaakt voor de cao Kinderopvang die nog tot het einde van dit jaar loopt. Lees meer

Of bekijk de volledige cao-tekst >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.