Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eén op de tien meldingen kindermishandeling vals

Een rondje langs Advies- en Meldpunten Kindermishandeling door dagblad Trouw leert dat één op de tien meldingen van kindermishandeling onterecht worden gedaan.Van de ruim 16.000 meldingen die jaarlijks bij de meldpunten worden gedaan blijken er zo’n 1.600 achteraf onterecht. In Flevoland ligt het percentage zelfs op bijna 19 procent.

Beschadigd en gestigmatiseerd
Gezinnen die te maken krijgen met een valse melding voelen zich na een onderzoek door een AMK dat ingrijpt in de privéomgeving vaak toch beschadigd en gestigmatiseerd. Omdat de aangiftes die niet door professionele hulpverleners worden gedaan anoniem blijven, vragen ouders zich vaak lange tijd na de melding nog af wie deze gedaan heeft. Branchevereniging MO-groep jeugdzorg laat weten dat valse meldingen een onvermijdelijk bijeffect zijn en roept mensen op om ook vermoedens te blijven melden. Volgens de organisatie zit er nog steeds een ,,afschuwelijk gat” tussen het aantal meldingen en de naar schatting 100.000 kinderen die jaarlijks mishandeld worden.

1 REACTIE

  1. Dat blijft de groote vraag, want niemand onderneemt iets tegen de valse meldingen, sterker nog BJZ vertled zelf ook nog maar een leugentje meer!? Ach dat daar een heel gezin aan kapot gaat doet er niet toe nee mensen de bonnussen die ze verdienen zijn belangrijker!?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.