Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee: enquête energiekosten in de kinderopvang

Karin Broeren
Ook in de kinderopvang worstelen ondernemers met de gestegen energieprijzen. De Directie Kinderopvang (SZW) en de branchepartijen willen goed in beeld krijgen wat de effecten zijn van de prijsstijgingen van gas en stroom voor de kinderopvang. Zo kan bepaald worden of een energieplafond voor ondernemers kan helpen en of dit voldoende zou zijn. Doe mee!
energiekosten
AdobeStock

De BK, BMK en BVOK hebben een enquête opgesteld om meer inzicht te krijgen in de stijgende energiekosten in de kinderopvang. Invullen kan tot woensdag 19 oktober. Als je meerdere locaties hebt, vul dan de gegevens voor de locatie in die de hoogste stijging in energiekosten heeft.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan >>

Met een verhoging van de kinderopvangtoeslag van 5,6 procent en een begrote kostenstijging tussen de 7 tot 10 procent, staan veel bestuurders momenteel voor een dilemma. Vangen ze het verschil zelf (deels) op of berekenen ze de stijging door aan ouders? Evalien Rengers, bestuurder van SKO Oegstgeest en Elly Brand, bestuurder van Kibeo, zijn er al over uit: hun kinderopvangorganisaties draaien zelf voor deze kosten op en verhogen hun tarieven nauwelijks. Lees hier het dubbelinterview >>

Bronnen: BK, BMK, BVOK

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.