Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee aan de Buitenspeeldag 2016

Marianne Velsink
Woensdag 8 juni is het Buitenspeeldag 2016, een initiatief van Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon. Er doen naar verwachting 90.000 kinderen mee.
Buitenspeeldag 2016.jpg
20 procent van de kinderen speelt nog altijd niet één keer per week buiten of vrij buiten. - Foto: Thinkstock

Gemeenten, buurtverenigingen, ouders en scholen zijn gevraagd om allerlei buitenspeelactiviteiten voor kinderen te bedenken en organiseren. Kinderen dachten hier ook actief aan mee en mochten zelf subsidie aanvragen bij Jantje Beton. Er kwamen uiteenlopende aanvragen binnen, zoals circusacts, buikschuiven en activiteiten binnen het thema reis om de wereld.

Te weinig buiten

Zoals ieder jaar zet Nickelodeon het scherm vanaf 13.00 uur op zwart. Dat is hard nodig want 20 procent van de kinderen speelt nog altijd niet één keer per week buiten of vrij buiten. Dat is jammer want buitenspelen is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en de motoriek. En nog veel belangrijker: het is leuk, kinderen worden er blij van.

In de buurt

Het hoofdevenement van de Buitenspeeldag is in Amsterdam Noord, op de NDSM-werf. Daar is van alles te doen voor kinderen. Op www.jantjebeton-buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken wat er op 8 juni bij hen in de buurt te doen is. Op een speciale app ‘Just Smile’ kunnen kinderen tijdens de Buitenspeeldag selfies maken en opleuken met grappige attributen.

Deze maand vindt ook de Nationale Modderdag plaats. Deze dag leeft volop in de kinderopvang, blijkt uit de vorige drie edities. Wat houdt deze bijzondere dag in en hoe kun je je locatie hiervoor aanmelden? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.