Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diploma voor eerste studenten PMK Zwolle

De eerste lichting studenten Pedagogisch Management Kinderopvang van hogeschool Windesheim in Zwolle heeft haar diploma gehaald. De studie maakt studenten startbekwaam voor een hbo-managementfunctie in de kinderopvang. Opleidingsmanager Jannie Kalkman ziet de toekomst van de studenten positief in.
Diploma voor eerste studenten PMK Zwolle
Foto: ANP

De eerste lichting studenten begon in 2010 aan de opleiding. Volgens hogeschool Windesheim was er behoefte aan managers die pedagogisch onderlegd zijn. Op 9 juli kregen de eerste vijf studenten hun diploma in handen. Windesheim verwacht dat de eerste deeltijdstudenten eind dit jaar aan de beurt zijn om het papiertje in ontvangst te nemen.

Kindcentra

Onderwijscoördinator Jannie Kalkman schat de arbeidskansen van de studenten positief in. ‘De pedagogisch managers die wij afleveren, zijn goed in staat om een leidende rol op te pakken. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van integrale kindcentra, waarover ik via de stages van studenten hele positieve berichten hoor’, zegt Kalkman tegen de Nationale Onderwijsgids. Ze benadrukt dat de ondernemingszin die hiervoor nodig is uitvoerig getraind wordt tijdens de opleiding. ‘Deze vaardigheden komen ook van pas in andere branches zoals de jeugdzorg of gehandicaptenzorg.’

Locatiemanager

De vijf afgestudeerden kunnen volgens Windesheim onder andere als locatiemanager, pedagogisch werkbegeleider, manager Integraal Kindcentrum, coördinator Brede School of beleidsmedewerker aan het werk. ‘De afgestudeerde studenten worden veelzijdige managers die met het belang van het kind in het achterhoofd, goed kunnen inspelen op de mogelijkheden en kansen die zich in de markt voordoen’, zegt Kalkman. Studenten leren op de Zwolse opleiding over ondernemen, management, pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, (video-interactie)coaching, begeleiding, communicatie, marketing en HRM.

Van links naar rechts: Karin Beuker, Sygrit Tuinstra, Marlies Goos, Manon Korenromp en Simone Herbrink.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.