Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Den Haag schorst pm’ers zonder VOG

Den Haag schorst pm'ers zonder VOG

Den Haag gaat vanaf september medewerkers in de kinderopvang die geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen, (tijdelijk) op non-actief stellen. Dat zei een woordvoerder woensdag. De persoon in kwestie moet zijn of haar werkzaamheden staken tot het moment dat de verklaring er is.

Strenge controle
Dinsdag werd al duidelijk dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het kabinet de controle op de kinderopvang vanaf 2012 strenger willen maken.
Het kabinet liet in augustus weten 24,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor toezicht en handhaving. Daardoor hebben gemeenten daarvoor jaarlijks 13 miljoen euro extra, aldus de VNG.

Screening
De ministers Henk Kamp (Sociale Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zeiden toen ook een continue screening van personeel in de kinderopvang na te streven.
Ook willen ze dat vanaf april 2012 bij een aanvraag voor een VOG automatisch gegevens uit andere Europese landen worden meegenomen.

(bron: nu.nl)

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

1 REACTIE

  1. Prima maatregel maar dan dient er bij het ambtelijk apparaat ook eea gewijzigd te worden. Nu duurt een aanvraag gemiddeld 2 tot 4 werkweken. Dat is niet meer van deze tijd! wanneer je iemand snel wilt inzetten door bijvoorbeeld een piekmoment van extra opvangaanvraag, heb je gelijk een probleem. Je
    Moet dan nee verkopen gezien je tot 4 weken moet wachten voordat de VOG binnen is. Dat is echt van de zotte à 2011!! Dat proces moet veel sneller. Ik stel voor binnen 5 werkdagen. Dan pas wordt het acceptabel!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.