Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Kinderopvangtotaal top 10

De Kinderopvangtotaal top 10

In 2010 verschenen duizenden nieuwsberichten op kinderopvangtotaal over de dagopvang, de buitenschoolse opvang, de gastouderopvang en het peuterspeelzaalwerk. Voor pedagogisch medewerkers, managers, leidinggevenden, directeuren, pedagogen, stagiaires, studenten, ouders, beleidsmederkers, ambtenaren en iedereen die iets te maken heeft met de sector kinderopvang. Het ene nieuwsbericht heel vrolijk, het andere juist verdrietig. Dit zijn de meestgelezen nieuwsberichten van 2010:
 

 1. Kinderopvang wordt duurder voor ouders
  Uitleg: de nieuwe tarieven voor 2011 worden bekend gemaakt, de overheid blijkt al in 2011 flink te gaan korten op de kinderopvangtoeslag.
 2. Bezuinigingen kinderopvang in 2012
  Demissionair minister Jan Kees de Jager maakt bekend dat er in 2012 grote bezuinigingen zullen worden doorgevoerd op de kinderopvangtoeslag.
 3. ‘Ouders betaalden nog nooit zoveel voor opvang’
  Uitleg: Onderzoeksbureau Buitenhek onderzocht de effecten van bezuinigingen in 2011 en 2012 in de kinderopvang voor opvang en ouders.
 4. Baby in kinderdagverblijf stierf natuurlijke dood
  Uitleg: Medewerkers, ouders en kinderen van een Rijswijks kinderdagverblijf krijgen te maken met een geval van wiegendood.
 5. Vrije woensdagmiddag verdwijnt
  Uitleg: De landelijke initiatiefgroep Andere Tijden verwacht dat scholen volgend jaar massaal vijf gelijke schooldagen gaan invoeren.
 6. Kwart organisaties staat rood
  Uitleg: Waarborgfonds Kinderopvang concludeert uit alle ingestuurde jaarverslagen dat de financiële situatie in de kinderopvang er niet goed voorstaat.
 7. Taskforce: ‘Kinderopvang ingrijpend veranderen’
  Uitleg: Taskforce Kinderopvang/Onderwijs presenteert in haar rapport dat de financiële regelingen van de kinderen op de schop moeten.
 8. Te vaak alleen op de groep
  Uitleg: Abvakabo FNV publiceert oa. in tijdschrift Kinderopvang de cijfers van pm’ers die vaak alleen staan op de groep. Het zijn er veel te veel.
 9. Extra personeel en brieven naar ouders
  Uitleg: Hoe gaan kinderopvangorganisaties om met de grote onzekerheid bij ouders en eigen medewerkers na de bekendmaking van de misbruikzaak?
 10. Kinderen in de kinderopvang zijn vaker dik
  Uitleg: Bewegingswetenschapper Jessica Gubbels komt met de verrassende conclusie dat kinderen die thuis blijven minder vaak dik zijn dan kinderen in de kinderopvang. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.