Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘De fantastische vliegwedstrijd’ boek van de maand juli

Een geestig en origineel verhaal in woord en beeld. Zo bestempelt de jury het boek 'De fantastische vliegwedstrijd', dat de Sardes Leespluim van juli 2020 krijgt. Bekijk de bijbehorende activiteiten.
Uit het boek 'De fantastische vliegwedstrijd'

Een vliegwedstrijd voor vogels, waarbij allerlei vogels iets hebben gemaakt waarmee ze kunnen vliegen. Al snel zie je dat de vogels een voor een met hun vliegmachine uit de lucht vallen. Hoe kan dat nu? Zouden alle teams wel eerlijk spelen?

Mondelinge taalontwikkeling

Het boek ‘De fantastische vliegwedstrijd’ is misschien niet zo makkelijk voor te lezen in een groep, stelt de jury, maar biedt talloze invalshoeken voor de mondelinge taalontwikkeling. Herken en benoem met de kinderen de vogelsoorten.

Vals spel

Voor  het ontdekken van het vals spel van team Kip moet je heel goed kijken en terugkijken en ontdek je steeds weer iets nieuws. Waarom kijken de haviken zo boos? Wat doet die lasso daar? Waar komt die wolk vandaan? Bijzonder vindingrijk, vals spel, stelt de jury in het rapport.

Verhaalbegrip

Nu de kinderen door hebben dat het om een wedstrijd gaat met vogels, kun je samen kijken en intussen vertellen wat er gebeurt. Je kunt de kinderen een hint geven: ‘Let op de kippen’. Het is slim gedaan in het boek, steeds zie je op de ene bladzijde wat de kippen uitvoeren en als je de bladzijde omslaat, wat het gevolg daarvan is. Je kunt voordat je de bladzijde omslaat af en toe vragen: wat zou er nu gaan gebeuren, denk je? Kom na de voorspelling ook terug op de vraag of ze gelijk hadden.

Benieuwd naar meer activiteiten? Bekijk deze hier (door Karin Hoogeveen) >>

Boekgegevens

De fantastische vliegwedstrijd
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Illustraties: Sebastiaan Van Doninck
Uitgever: Querido
Vanaf ca. 5 jaar

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.