Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

D66 wil kinderopvang voor asielkinderen

Het is een gemiste kans dat asielkinderen nu geen gebruik kunnen maken van kinderopvang. Zelfs niet als duidelijk is dat ze in Nederland mogen blijven. D66 vraagt hiervoor aandacht.
1 Vluchtelingenkinderen.jpg
Twee op de drie gemeenten bieden nu nog geen opvang aan vluchtelingenkinderen. - Foto: Fotolia

‘Als je nu niet investeert in hun ontwikkeling plukken we daar later de wrange vruchten van’, zegt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg tegen RTL Nieuws. Hij zegt dat er zes miljoen euro nodig is om tweeduizend kinderen op te vangen. ‘Het is goed voor die kinderen. Het is goed voor hun kansen in het onderwijs. En het is dus ook goed voor de samenleving.’

Taal leren

Twee op de drie gemeenten bieden nu nog geen opvang aan vluchtelingenkinderen. De reden is dat er geen geld is om deze groep kinderen op te vangen. Van Weyenberg vindt dat de overheid deze kinderen in de kou laat staan. Juist in de kinderopvang kunnen ze de Nederlandse taal snel leren, vindt hij.

Van Weyenberg doet het voorstel donderdag tijdens een debat met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). Het voorstel van D66 krijgt steun van GroenLinks en de SP.

Uit inventarisatie van onderzoeksinstituut Sardes blijkt dat door te weinig geld, wetgeving en aandacht het voor veel gemeenten met een AZC het nog niet mogelijk is om voor vluchtelingenkinderen een goed aanbod te ontwikkelen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.