Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Combinatiebanen inzetten voor je medewerkers: maar hoe?

Goed nieuws: je (toekomstig) medewerker wil werken in een combinatiebaan! Dat is natuurlijk alleen maar fijn, want zo kan hij of zij voldoende uren werken en heb jij extra manuren. Belangrijk is wel om te kijken waar die behoefte vandaan komt, zodat je deze optimaal in kunt vullen. Kinderopvang werkt! heeft een e-book gemaakt dat je op weg helpt om van de combinatiebaan een succes te maken.
Beeld: iStock

De combinatiebaan is een van de oplossingen voor het beperken van uitstroom en verzuim, maar het biedt ook kansen voor de instroom van nieuwe medewerkers. Win-win dus! Maar medewerkers weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn en denken daarom niet snel na over een combinatiebaan.

Door de ogen van de medewerker

‘Kijk daarom door de ogen van je medewerker om het voor beide partijen tot een succes te maken’, aldus Kinderopvang werkt!. De motivatie voor een combinatiebaan en de randvoorwaarden verschillen per medewerker. Zaak is om te weten waar deze behoefte vandaan komt. Wil hij of zij meer uren werken of meer uitdaging? Wat zijn de voorwaarden? Waar liggen de interesses van de medewerker? Uit onderzoek blijkt dat dit vaak te vangen is in één van vier profielen.

E-book combinatiebanen

Kinderopvang werkt! heeft daarom een e-book uitgebracht waarin vier type medewerkers wordt onderscheiden. Bij ieder type worden verschillende tips en tricks gedeeld om tot de ideale combinatiebaan te komen.

Download het e-book met alle tips & tricks hier >>

Bron: Kinderopvang werkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.