Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV wil regels social media op scholen

CNV wil regels social media op scholen

Scholen moeten regels vastleggen voor het gebruik van sociale media als Facebook, Twitter en YouTube. Dat vindt CNV Onderwijs. Woensdag presenteerde de vakbond een aantal richtlijnen die scholen kunnen hanteren. Deze lijst is ook relevant voor kinderopvangorganisaties die zoeken naar verantwoord social mediabeleid.

Beschonken feestjes
Dat professionals geen foto’s van zichzelf in beschonken toestand op feestjes op Facebook moeten zetten, is voor de meeste medewerkers duidelijk. Maar zolang een instelling hierover geen regels opstelt, is het lastig om een personeelslid hierop aan te spreken. CNV denkt ook aan regels als ‘ga als leraar niet met een leerling of ouder in discussie op sociale media’ en ‘deel geen vertrouwelijke informatie.’

In verlegenheid
CNV Onderwijs deed onlangs een rondgang langs scholen en stelde vast dat onderwijsinstellingen nauwelijks gepaste protocollen hebben opgesteld, terwijl zowel leerlingen als personeel hierbij gebaat zouden zijn. In de kinderopvang hebben enkele organisaties een social-media protocol zoals kinderopvangorganisatie MIK uit Maastricht. In het protocol staat onder meer dat er geen werkafspraken via social media worden gemaakt, dat interne problemen daar niet behandeld worden en dat de werknemer geen materiaal online mag zetten dat MIK in verlegenheid kan brengen.

Lees meer over dit onderwerp in het decembernummer van tijdschrift Kinderopvang (verschijnt 2 december).
Bekijk hier het social-media-protocol van het CNV >>

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.