Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Checklist kwaliteitseisen voor oudercommissies

mvelsink
Oudercommissies kunnen nu op één A4 zien of hun kinderopvanglocatie voldoet aan alle kwaliteitseisen. Dit meldt BOinK in de nieuwsbrief.
AdobeStock

Veel ouders zien met alle nieuwe regels in de kinderopvang door de bomen het bos niet meer. BOinK biedt daarom als service een checklist aan. Hierop staan alle kwaliteitseisen waar organisaties zich aan moeten houden. Dit zijn de eisen die als sinds 2005 gelden (toen de Wet Kinderopvang van start ging), eisen die door de Wet IKK zijn veranderd én nieuwe eisen die voortvloeien uit de Wet IKK.

Vastegezichtenprincipe

Op de lijst vinden oc’s onder andere het vereiste aantal vierkante meters per kind, het vastegezichtenprincipe en de beroepskrachtratio, het mentorschap en EHBO-certificaten voor beroepskrachten.  Per onderdeel wordt een toelichting gegeven.

Gratis te downloaden

De checklist is te downloaden door leden van BOinK. Oudercommissies die gebruik maken van het (gratis) BOinK-ocportaal vinden de checklist in de BOinK-bieb. Bekijk de checklist hier >>

‘Met de IKK blijft de kwaliteit in de lift, maar als ondernemer moet u dit wel communiceren. Dit betekent dus niet alleen investeren in permanente educatie, mentors en coaching. Minstens zo belangrijk is de verbinding met ouders en samenwerkingspartners.’ Dit zegt Peter van Zijl in een blog die afgelopen zomer op Kinderopvangtotaal werd gepubliceerd. Lees deze blog hier terug

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.