Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagne veiliger naar de sportclub

Campagne veiliger naar de sportclub

Omdat de sportclub vaak maar een klein eindje rijden is, nemen veel ouders het niet zo nauw met de verkeersveiligheid. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) een nieuwe campagne gericht op veiliger vervoer van en naar sportclubs. Oud voetbalinternational Giovanni van Bronckhorst gaf het startsein voor de campagne.

Veilig Uit & Thuis
De ex-voetbalinternational overhandigde een Veilig Uit & Thuis-pakket – met checklist – aan de Haagse hockeyvereniging HDM. Nog 2399 clubs krijgen zo’n pakket, om onder meer parkeeroverlast en chaotische verkeerssituaties aan te pakken. Ook kunnen onveilige situaties worden gemeld op veiliguitenthuis.nl.

Geen gordel
Uit onderzoek van VVN blijkt dat ouders niet zo bewust zijn van verkeersveiligheid en regels. Kinderen zitten niet in de gordels of ze zitten met te veel op de achterbank. Elk jaar zouden 13.000 kinderen gewond raken door een verkeersongeval. Driekwart van de ongelukken gebeurt binnen de bebouwde kom.

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.