Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso Struin krijgt EKO-keurmerk Horeca

Voor het eerst heeft een kinderopvanglocatie het EKO-keurmerk Horeca ontvangen. De Nijmeegse Bso Struin valt deze eer ten deel. Voor het keurmerk moet een organisatie minimaal 40 procent biologisch inkopen doen. Bij Struin is dit zelfs 100 procent.
Bso Struin krijgt EKO-keurmerk Horeca
Foto: ANP Photo

Normaal gesproken richt Stichting EKO-keurmerk zich op restaurants, cateringbedrijven, personeelsrestaurants en grootkeukenbedrijven. Maar omdat Bso Struin ook voeding verstrekt aan kinderen, komen ook zij (net als andere kinderdagverblijven en bso’s) in aanmerking voor het certificaat.

Biologische snacks

Bij Struin krijgen de kinderen uitsluitend gecontroleerde biologische producten. Van boterhammen en drinken tot aan snacks. Alles is biologisch ingekocht. Naast het biologische voedingsbeleid, richt Bso Struin zich op verdere natuurbeleving voor kinderen. De bso won het afgelopen jaar de stimuleringsprijs De Groene Giraf.

Administratie

Voordat een bso of een kinderdagverblijf  in aanmerking komt voor het keurmerk, moet een uitgebreide administratie worden overlegd aan de Stichting EKO-keurmerk. Zo moet duidelijk te herleiden zijn welke producten er binnen welke groep zijn gekocht van biologische of niet-biologische kwaliteit. Als op de factuur de woorden ‘biologisch’,  ‘ecologisch’,  ‘organic‘ of afgeleiden vermeld staan, dan betreft het een aantoonbaar biologisch product.

EKO-logo

Bso Struin mag met het binnenhalen van het certificaat nu officieel gebruikmaken van het EKO-keurmerklogo. Dit mag ingezet worden voor algemene marketingdoeleinden, maar de Stichting adviseert ondernemers om het keurmerk ook zichtbaar op te hangen voor de klant. De bso zal voortaan, net als andere EKO-keurmerkhouders, jaarlijks worden gecontroleerd. Bij goedkeuring blijft het keurmerk nog een jaar langer behouden.

Lees meer over het keurmerk op eko-keurmerk.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.