Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisaties in gesprek met minister over stint

Frida Noordzij
Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang gaan maandag 17 december met minister Cora van Nieuwenhuizen aan tafel om verder te praten over de intrekking van de stint en de gevolgen daarvan voor de kinderopvang.
Minister Cora van Nieuwenhuizen tijdens de persconferentie (Foto: ANP)

Donderdag 13 december maakte minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) bekend dat zij op basis van het TNO-rapport over het onderzoek naar de veiligheid van de stint, de schorsing van de stint omzet naar een intrekking van het voertuig.

In gesprek

Maandag 17 december gaan verschillende partijen, waaronder de brancheorganisaties BK en BMK, met de minister om de tafel om in gesprek te gaan over dit besluit en welke oplossingen er eventueel geboden kunnen worden aan de kinderopvangsector, voor wie het besluit organisatorische maar ook grote financiële gevolgen heeft.

BMK

De BMK schrijft op haar website:

‘Tijdens dit gesprek zullen we stilstaan bij de grote gevolgen die dit besluit heeft voor de kinderopvang. Veel organisaties slagen erin om hun aanbod van leuke, uitdagende en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang voort te zetten, maar dit kost hen vaak veel moeite en er hangen uiteraard ook behoorlijke financiële consequenties samen met het niet kunnen gebruiken van de Stint. We willen het ministerie voorstellen om gezamenlijk met de sector en met technische experts een inschatting te maken van de kosten van de noodzakelijke aanpassingen aan de Stint, alsmede een inschatting van de benodigde tijd die gemoeid zal zijn met een eventuele herintroductie van de Stint.

Ook zullen we vragen of het ministerie van I&W samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bereid is om in overleg met de sector een oplossing te vinden voor de extra kosten; per slot van rekening heeft blijkens het TNO-rapport vooral de overheid zelf de nodige steken laten vallen. De afwijzende houding vanuit de ministeries van I&W en SZW om te spreken over de kosten voor de sector is in onze ogen niet logisch en ook niet redelijk.’


Felix Rottenberg, voorzitter Brancheorganisatie Kinderopvang, heeft goede hoop dat de stint in vernieuwde vorm zal terugkeren op de weg. Hij vermoedt dat dit eind april, half mei het geval zal zijn. Lees meer


 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.