Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branche overhandigt alternatief voor bezuinigingen

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft wel betrokken want ze blijft eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.
Branche overhandigt alternatief voor bezuinigingen

Haagse kinderen uit de kinderopvang hebben samen met acht branchepartijen op ludieke wijze een alternatief geboden voor de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag in 2013. Aan de leden van de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd een brief overhandigd met daarin een alternatieve oplossing.

Oplossing 
Volgens de acht partijen die getekend hebben (Brancheorganisatie KO, Voor Werkende Moeders, Vergelijkdekinderopvang.nl, VNO NCW en vier vakbonden) zijn de extra bezuinigingen in 2013 namelijk helemaal niet meer nodig. Volgens hen ligt de oplossing al in de begroting zonder dat dit extra geld kost. ‘De uitgaven voor kinderopvangtoeslag worden naar onze mening overschat. De verwachte groei per jaar zoals door het ministerie van SZW geraamd op 4 à 5 procent per jaar, is ons inziens veel te hoog. De groei bedraagt hooguit de helft hiervan. Daarvan uitgaande kan hetzelfde bedrag alsnog in de kabinetsperiode worden gerealiseerd als nu voorgenomen. Kortom, de bezuiniging is structureel niet noodzakelijk’, staat in de brief.

De Brancheorganisatie Kinderopvang en VergelijkDeKinderopvang.nl spraken dezelfde dag ook op Radio1 over de gevolgen van de verdere bezuinigingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.