Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

BOinK opent meldpunt voor gedupeerde ouders

De Belangenorganisatie van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) heeft een online meldpunt geopend, waar ouders melding kunnen doen wanneer zij vinden dat zij onterecht kinderopvangtoeslag hebben moeten terugbetalen of geen kinderopvangtoeslag hebben ontvangen.
Fotolia

BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma zei onlangs tegen NOS dat er bij zaken waarbij de Belastingdienst vanaf 2010 onterecht toeslag heeft teruggevorderd bij ouders, goed gekeken moet worden naar wat er aan de hand was, waar ouders recht op hadden en wie de schuldige is. ‘De fiscus gaat met volle kracht in op de ouders.’

Duizenden ouders

Jellesma denkt dat het om duizenden ouders gaat die daarvan de dupe zijn geworden. ‘Dit moet echt een keer worden opgelost. Als door een frauderend gastouderbureau een fout wordt gemaakt in een contract, wordt het geld teruggevorderd door de Belastingdienst. Zelfs al die ouder wel degelijk recht had op kinderopvangtoeslag en het geld daar ook voor is gebruikt. Dat is voor ons een hele grote frustratie.’

Meldpunt

Om gedupeerde ouders te horen, doet BOinK op haar website een oproep om melding te doen wanneer de ouder vindt dat onterecht de kinderopvangtoeslag is stopgezet, of wanneer er geen kinderopvangtoeslag is uitgekeerd wanneer de ouder daar volgens de voorwaarden van de Belastingdienst wel recht op had.

BOinK schrijft:

“Duizenden gezinnen zijn gedupeerd doordat zij onterecht kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen aan de Belastingdienst. De (financiële) gevolgen waren groot. Bent u ook gedupeerd? Dan horen wij dat graag. Wij bundelen de meldingen die wij ontvangen en zullen die nadrukkelijk onder de aandacht brengen van de Tweede Kamer, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Financiën.”

Klik hier om naar het online meldpunt te gaan >>

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.