Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek van de maand: Amos Muis blijft een dagje thuis

De maand april start koud en regenachtig. Dat zijn prima ingrediënten om lekker veel voor te lezen in de kinderopvang! En dat kan met dit bijzondere verhaal, dat de Sardes-Leespluim van de maand april krijgt: Amos Muis blijft een dagje thuis. Een verhaal dat een liefdevolle boodschap uitdraagt: we zorgen voor elkaar.
boek-van-de-maand-amos-muis-blijft-een-dagje-thuis
De cover van het boek Amos Muis blijft een dagje thuis.

‘Amos Muis blijft een dagje thuis’ is geschreven door Philip C. Stead en geïllustreerd door Erin E. Stead. Het boek is voor kinderen vanaf circa 3 jaar.

Het verhaal

Op de grond zit een oude man in pyjama met een rode neus en een vriendelijk gezicht. Hij speelt kaart met een olifant en een pinguïn. Ze hebben het op een rustige manier heel prettig met elkaar. Hoe zijn ze zo bij elkaar gekomen?

Dat zit zo. Amos Muis, de oude man in pyjama, gaat elke dag met bus 5 naar de dierentuin. Op een dag kan hij zijn bed niet uitkomen, hij heeft een zware verkoudheid. De dieren in de dierentuin beginnen zich zorgen te maken over Amos, waar blijft hij?

Uiteindelijk nemen ze een besluit, verlaten de dierentuin, nemen bus 5 en komen stralend binnen bij Amos die dolblij is zijn vrienden te zien.

Juryrapport

‘Dit ontroerende verhaal doet ouderwets aan maar straalt een en al rust en vriendelijkheid uit. De aandacht gaat naar de dieren, die in zachte kleuren realistisch, met veel aandacht voor detail en liefde zijn getekend. Die liefde straalt het verhaal ook uit: we zorgen voor elkaar’, zo zegt de Leespluim-jury. Bekijk het juryrapport hier >>

Activiteiten

Bij elke Leespluim worden ook activiteiten samengesteld, die passen bij het verhaal. Deze maand zijn de activiteiten bedacht door Eline Verheijen van Sardes. Bekijk de activiteiten >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.