Home Blogs

Blogs

1122

Vlog Kris en Chris – De inflexibele pm’er

Kris en Chris werken als pm’er en locatiehoofd bij Kinderopvang Kaka in Tiel. Samen volgen ze de opleiding tot Pedagogisch Coach en willen dit graag delen met hun collega’s in de kinderopvang. Dit doen ze op hun eigen humoristische, positieve en vrolijke wijze. Deel 2: de inflexibele pm'er.
51

Blog Carola Winter – Met de jury (5)

De tienkoppige jury is verdeeld in drie groepen met de thema’s pedagogiek en oudercontact, opleiding en ontwikkeling en kinderopvang als maatschappelijke voorziening. Super leuk om met zoveel belangrijke hobo’stegelijk te mogen praten over iets wat ik heel graag doe. Hoe werk ik eigenlijk aan het welbevinden van kinderen ? En...
63

Blog Carola Winter – In gesprek met de jury (4)

Pp'er van het Jaar, Carola Winter, vertelt in haar vierde blog over het jurygesprek dat ze had als genomineerde voor de verkiezing. Spannend, maar ze vertelt vooral over haar liefde voor werken met kinderen op de buitenschoolse opvang en alle avonturen die zij samen beleven...
152

Blog Carola Winter – Filmpje maken (3)

Pedagogisch Professional van het Jaar Carola Winter vertelt in haar blogs meer over haar vak als pedagogisch groenspecialist én de verkiezing die zij won. In haar derde blog vertelt ze over de filmpjes die van haar en de andere genomineerden voor de verkiezing werden gemaakt.
132

Blog Jolanda Rikers – Doelgerichte gedragssupport

Gedragssupport. Dit is het mooie woord dat de ontwikkelde nieuwe aanpak van Ben Tiggelaar samenvat, beschreven in zijn boek ‘De Ladder’. We hadden Ben gevraagd om als Keynote speaker op te treden tijdens onze bdKO landelijke dag. En met succes, want alle leden zaten geboeid op hun stoel te luisteren naar Ben’s adviezen die doorspekt zijn met wetenschappelijke onderbouwing.
674

Vlog Kris en Chris – Moodboards door de auto

Kris en Chris werken als pm’er en locatiehoofd bij Kinderopvang Kaka in Tiel. Samen volgen ze de opleiding tot Pedagogisch Coach en willen dit graag delen met hun collega’s in de kinderopvang. Dit doen ze op hun eigen humoristische, positieve en vrolijke wijze. Deel 1: de moodboards vliegen door de auto.
171

Blog Carola Winter – Het traject van mijn nominatie (2)

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd van Pedagogisch Professional van het Jaar kan je worden opgegeven door een collega, leidinggevende of iemand anders die jouw werk ondersteunt. Onze productontwikkelaar en ras-creatieveling Esther Caljouw heeft de aanvraag voor mij gedaan.
391

Blog Romy de Moor – Stimuleren met respect voor grenzen

We zitten aan tafel fruit te eten. Wouter vraagt of ik een boekje voor wil lezen over de beer. Ik kijk op de klok en zie dat het al over half tien is. Ik vertel Wouter dat er zo meteen een dansjuf komt en dat we daarom nu geen...
1094

Blog Peter van Zijl – Voor school wordt een kind op zijn vierde geboren

Recent bracht ik een week door op de NOT, de beurs voor het Nederlandse onderwijsveld. Ik kwam er teleurgesteld vandaan. Alle high-tech schoolborden en innovatieve lesmethodes ten spijt miste ik de samenwerking met de kinderopvang en aandacht voor de doorgaande leerlijn.
240

Blog Carola Winter – Meedoen aan de verkiezing? (1)

Carola Winter is de Pedagogisch Professional van het Jaar. In haar eerste blog vertelt ze meer over de verkiezing, maar ook over haar vak als pedagogisch professional. Wat vindt zij belangrijk en waar maakt ze zich hard voor? Lees haar eerste blog.

Populair