Home Blogs

Laatste blogs

VVE en taalachterstanden
blog-ingrid-van-den-bunder-op-een-nieuw-zonnig-jaar

Blog Ingrid van den Bunder – Taal is zeg maar echt…

Niet onze eigen titel natuurlijk, maar wel het motto van peuteropvang Heerlen. En dat kunnen we niet vaak genoeg herhalen. Want alles begint met taal. Taal heb je nodig om mee te kunnen doen.
Arbeidsvoorwaarden
blog-jolanda-knorren-

Blog Jolanda Knorren – Van ‘een nieuwe collega’ naar ‘one of…

De inwerkperiode van een nieuwe collega is heel belangrijk. Hoe laat je die nieuwe collega zich welkom voelen? En hoe zorg je ervoor dat die nieuwe collega zich een 'insider' gaat voelen?
blog-rebecca-beck-kinderen-houden-niet-van-stilzitten

Blog Rebecca Beck – Het is tijd voor een nieuwe fase

Maandagavond komt mijn dochter maar moeilijk in slaap en dinsdag is ze al vroeg wakker. ‘Mam, ik kan niet meer slapen. Mag ik me klaarmaken?’ Eigenlijk wil ik dat ze nog even doorslaapt, haar nachtrust was nogal kort. Maar ik merk al snel dat dat niet gaat gebeuren: ze is klaarwakker! Dus geef ik het op en zeg haar dat ze uit bed mag. Het is namelijk een bijzondere dag.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-100-dagen

Blog Jolanda Rikers – Mijn laatste 100 dagen

Bijna zeventien jaar lang is Kinder Opvang Parkstad het centrum in mijn leven. In deze jaren is de KOP-familie uitgegroeid naar een zeer gezonde organisatie met maar liefst 200 professionals en 1600 kinderen.
Coronavirus
blog-ilse-raasing-nu-gaat-het-echt-los

Blog Ilse Raasing – Nu gaat het pas écht los!

In één week zeven medewerkers in quarantaine door de uitbraak van Omicron. Daarvan waren er drie zelf positief bevonden en de andere vier moesten in quarantaine doordat een huisgenoot positief was. Ze hadden hooguit een beetje keelpijn, maar niet noemenswaardig.
blog-marjon-kollau-buiten-is-ventileren-niet-nodig

Blog Marjon Kollau – Buiten is ventileren niet nodig

Als kinderen veel binnen zijn, is ventileren van groot belang. Die frisse lucht moet je dus binnenbrengen. En dat moet goed gebeuren. Natuurlijk. Maar wat ik me afvraag: waarom bekijken we het ook niet eens van een andere kant? Waarom zijn onze kinderen niet gewoon veel meer buiten? Óók als een rondrazend virus straks geen dagelijks nieuws meer is?
Zorgenkinderen
blog-naomi-dessaur-de-beste-vraag-die-je-een-kind-kunt-stellen

Blog Naomi Dessaur – De beste vraag die je een kind…

Veel professionals in de kinderopvang hebben vaak vragen en dilemma’s over hoe te praten met kinderen over (vermoedens van) kindermishandeling of huiselijk geweld, wanneer het kind een onthulling doet of zorgen laat zien die kunnen duiden op onveilig zijn. Als je je zorgen maakt en je spreekt het kind hierover, hoe pak je dat dan aan?
Kindermishandeling
blog-naomi-dessaur-de-beste-vraag-die-je-een-kind-kunt-stellen

Blog Naomi Dessaur – Volg jij je intuïtie?

Vaak hoor ik professionals in de kinderopvang zeggen: ‘Ik maak me zorgen om een kind, maar ik heb geen bewijs dat er iets aan de hand is en kan mijn vinger er ook niet precies op leggen’. Het gevolg is dat ze het nog even aankijken, en uiteindelijk hun zorgen met niemand delen. Terwijl onze intuïtie een krachtig kompas kan zijn.
Coronavirus
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-100-dagen

Blog Jolanda Rikers – Tijd voor het kind

2021 is bijna ten einde en ik denk dat de meesten van ons graag dit heftige jaar afsluiten. We begonnen met corona en we eindigen er helaas weer mee. Onze strategische doelstelling ‘Tijd voor het kind’ heeft dan ook dit jaar zwaar onder druk gestaan:
Wet- en regelgeving
blog-jolanda-knorren-

Blog Jolanda Knorren – Laten we het direct goed doen en…

Richting het einde van het jaar is het mooi om terug te blikken én vooruit te kijken. Want waar de kinderopvang, tot onze aanvankelijke irritatie en latere verbazing, nauwelijks een plek kreeg in de coronadiscussie, blijkt onze sector in ieder geval geen blinde vlek voor de beleidsmakers in Den Haag. Dat bleek wel bij de presentatie van het coalitieakkoord; de kinderopvang gaat voor een grote groep ouders bijna gratis worden.