Home Blogs

Laatste blogs

Blog Fenna Kruijsse – Tips voor creativiteit in coronatijd

Deze blog is bedoeld voor iedereen die met kinderen werkt of met zijn kinderen thuis is. Om je te helpen jezelf en de kinderen te blijven inspireren met de beperkte middelen die we momenteel hebben.

Blog Marike Vroom – Het is crisis

Als hoofdredacteur van Kinderopvangtotaal loop ik al lang mee in de kinderopvang en heb nu de behoefte om mijn hersenspinsels met jullie te delen, nu de coronacrisis in alle hevigheid is losgebarsten.

Blog Kirsten Fröhlich – We doen ertoe, juist nu

Op de locaties was het stil, heel stil. Geen spelende kinderen, geen vrolijke stemmetjes, geen gehuil. Lege kapstokken met hier en daar een vergeten kledingstuk. Wat kan er in 48 uur veel veranderen.

Blog Jolanda Rikers – Virus verbindt

Ondanks dat mijn hoofd bijna overkookt wil ik toch graag enkele positieve woorden melden over vreselijke situatie waar we nu inzitten. Het virus verbindt ons namelijk. Niet alleen binnen onze eigen organisatie, maar ook daarbuiten.
Gezondheid

Blog Rebecca Beck – Blijf ook nu met de kinderen bewegen

Vanwege alle maatregelen die zijn getroffen door het coronavirus is het momenteel een kunst om voldoende te blijven bewegen. Zowel thuis als binnen de kinderopvang. Maak van de nood een deugd!

Blog Myrte van Gurp – Kinderen en seksuele ontwikkeling

Van het werken als pedagogisch professional kun je veel vinden en zeggen, maar iedereen is het erover eens dat het in ieder geval geen saai beroep is. Er zijn genoeg leuke of grappige momenten op een dag.

Blog Jolanda Rikers – Ga ik wel, ga ik niet…?

Ga ik wel, ga ik niet...? Deze vraag spookte door mijn hoofd vanwege het oprukkende coronavirus. Ik had me aangemeld voor de ALV van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Dan maar kiezen voor het niet handen schudden of zoenen van collega’s.

Blog Maryse Nijhof – Ervaringen van een toezichthouder (dl. 1)

Als toezichthouder in de kinderopvang heb je het grote geluk om te mogen horen wat kinderen zeggen en zo even deel uit te maken van hun belevingswereld. Het is voor mij een van de mooiste kanten van het vak. Ook al ben ik een onbekende gast die nogal abrupt binnenkomt, toch lukt het vaak om gesprekken op te vangen.
Ontwikkeling van kinderen

Blog Jolanda Rikers – Langer op de basisschool

Onlangs was in het nieuws dat een kwart van de kinderen een lager schooladvies had gekregen voor hun vervolgstudie, dan zij na drie jaar volgen. Hieraan gekoppeld werd door de UvA gemeld dat in de groep 8-leeftijd dit ook moeilijk bepaald kan worden.

Blog Peter van Zijl – Nieuwe naam voor ‘kinderopvang’

Kinderopvang. Als er één naam de lading allang niet meer dekt, is het ‘kinderopvang’. Laten we bij de start van dit nieuwe decennium die knuppel nu eens in het hoenderhok gooien en die term, die uw vak schromeloos onderschat, afschaffen.