Home Blogs

Blogs

125

Blog Peter van Zijl – Onduidelijkheid over IKK

De convenantpartijen, ouders, werkgevers en werknemers in de kinderopvang, hebben veelvuldig bij elkaar gezeten om tot een goed pakket nieuwe regels voor de branche te komen. Deze afspraken zijn door het ministerie opgenomen in de Wet IKK, met een concrete uitwerking in een Algemene Maatregel van Bestuur. Ook hier...
2335

Blog – Nieuwe branchevereniging een feit

Er werd door ondernemers gewerkt aan een Branchevereniging die de belangen van ondernemers in de Kinderopvang zal gaan behartigen. Ik kan u nu met trots meedelen, dat de BVOK een feit is.
807

Blog Marijke Schuurkes (PPINK) – Persoonsgegevens

'Ik hoor overal om me heen collega's klagen dat ze zelf maar moeten uitzoeken hoe ze in de praktijk ervoor zorgen dat onbevoegden niet bij privacygevoelige informatie kunnen.' Lees de blog van Marijke Schuurkes (PPINK).
188

Blog Peter van Zijl – Niet leuker, wel praktischer

De nieuwe Wet IKK blijft een hot topic. Maar niet iedereen kijkt blij als je het onderwerp aansnijdt. Neem de pedagogisch professionals. Dat zijn doeners. Praktische mensen die vooral bezig willen zijn met het vak waarvoor ze hebben gekozen: het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling.
814

Blog Jolanda Rikers – Inspectie na IKK adequaat?

Gistermiddag was ik op de prachtige zomerse dag voorzitter van de bdKO-regiobijeenkomst in Vught. Het thema van de middag was ‘kennis delen’. Dit is immers een belangrijk doel van onze beroepsvereniging.
1061

Blog Sanne Bosmans – Geen 1 op 3, maar wat dan wel?!

Ik heb de petitie ‘Kom op voor Kinderopvang’ getekend. Teken jij dit ook? Ik ben van mening dat een BKR van 1 op 3 de pedagogische kwaliteit geen boost zal geven. In dit blog lees je hoe je daar wel voor kan gaan zorgen.
611

Blog Romy de Moor – Activiteiten

Op de een of andere manier moet ik van mezelf elke dag iets doen met de kinderen. Dan bedoel ik niet een potje voetbal terwijl we buiten spelen, maar een uitgebreide activiteit of knutsel wat aan de ouders getoond kan worden. Na de activiteit moet ik direct foto’s ophangen...
462

Blog Sanne Bosmans – Overspannen kinderen; wat jij er aan kan doen

Wij leven in een haastige maatschappij, waar het de normaalste zaak van de wereld is dat we ontzettend druk zijn. We zijn de afgelopen jaren steeds harder gaan werken. Ongeveer een kwart van de tieners ervaart burn-out klachten. Nu blijkt zelfs dat steeds meer kinderen in de basisschoolleeftijd al...
126

Blog Jolanda Rikers – Strategie in de Hub

Kinderopvang Kerkrade gaat naar het theater. Niet voor een voorstelling, maar voor een managementbijeenkomst en straks ook voor bijeenkomsten met medewerkers, ouders en stakeholders. Het theater in Kerkrade is niet zomaar een theater, maar een echte 'hub'.
224

Blog Romy de Moor – Elk moment is een verrassing

Op een groep met twaalf verschillende kinderen kun je nooit van tevoren weten hoe iets zal lopen. Een planning maken kan, maar meestal loopt de dag totaal anders. Elk moment is een verrassing, en saai is het nooit!

Populair