Home Blogs

Blogs

292

Blog Romy de Moor – Uitrazen

In ons beleid staat dat we elke dag naar buiten gaan. Dat is maar goed ook! Vooral in deze spannende tijden hebben kinderen het af en toe nodig om even flink uit te razen.
406

Blog Jolanda Rikers – Worden kinderen met 4 jaar geboren?

Van den Ende gaf aan hoe belangrijk muziek maken is en dat en dat wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat muziek maken en naar muziek luisteren een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen, en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Het draagt...
549

Blog Jolanda Rikers – Als je het heel druk hebt moet je vertragen

“Als je het heel druk hebt moet je vertragen.” Deze les heb ik geleerd tijdens mijn MBA studie aan de Universiteit Maastricht. Ik wilde zo nodig voor mijn vijftigste nog een titel behalen… Wat doen we als we het druk hebben? Dan gaan we nog harder werken, nog meer opsluiten, avonden en weekenden door. Terwijl je, aldus Otto, even niks moet doen.
428

Blog Jorn Leistra – Onze kinderen gaan de wereld vormen

Wat doe je als innovator bij KION kinderopvang, hoe ziet je werkweek eruit, waar haal je inspiratie vandaan, dat zijn vragen die de redactie van Kinderopvang(totaal), mij vorige week stelde. Graag wil ik jullie meenemen in een relatief nieuwe functie binnen de Kinderopvang. Voordat ik de vragen kan beantwoorden is...
350

Blog Marijke Schuurkes (PPINK) – Pas op met de werkdruk, geef pedagogisch professionals de ruimte!

Die klachten zijn niet van vandaag. Al jaren kampt de kinderopvang met het probleem dat ze mee schommelt met de besluiten van de overheid. Gaat de kinderopvangtoeslag omhoog, dan komen er weer grote aantallen kinderen naar de opvang, zakt de toeslag dan worden kinderen bij grootouders of op een...
74

Gastblog Nathalie Camacho – Van overleefstand naar leef-stand

Door alle ontwikkelingen in de kinderopvang, personeelstekort, drukte zijn er veel teams in een overleefstand beland. In deze blog wil ik een tip geven hoe je een team in beweging krijgt voor pedagogische groei, ondanks de ervaren werkdruk.
363

Blog Jolanda Rikers – Hoe creëer je meer geluk?

In ieder geval niet door je vrachtwagen vol met suikerbieten om te kiepen op de A2. Hierdoor leek het er bijna op dat ik niet aanwezig kon zijn bij de landelijke bdKO-dag (voor directeuren kinderopvang) over samensturing naar werkgeluk, in Putten.
298

Blog Peter van Zijl – Het belang van de pioniers

Hoe zou onze wereld eruitzien zonder pioniers? Zonder gedreven mensen met een heldere visie op ‘hoe het zou moeten’, die bereid zijn hun nek uit te steken voor innovatie. Pioniers zijn cruciaal. Zij zetten verandering in beweging. Ook in de kinderopvang.

Populair