Home Blogs

Laatste blogs

blog-jolanda-rikers-ervaring-met-ervaringsgericht-werken

Blog Jolanda Rikers – Meet & Made in Kerkrade

Onlangs mochten we elkaar in de leukste dierentuin van Nederland, GaiaZOO, weer ontmoeten. Als voorzitter van de Kerkraadse ondernemersclub KIDK mocht ik samen met de voorzitter van een andere club en de burgemeester van Kerkrade zo'n 70 ondernemers welkom heten.
Gezondheid
blog-rebecca-beck-kinderen-houden-niet-van-stilzitten

Blog Rebecca Beck – Kinderen houden niet van stilzitten

De laatste weken voor de zomervakantie had mijn dochter steeds minder zin om naar de kinderopvang te gaan. Ik denk dat het kwam doordat alles net wat anders liep: de meeste vaste pedagogisch medewerkers gingen eerder dan ons met vakantie en de groepen waren kleiner. Gelukkig kwam na de vakantie de ‘zin in de kinderopvang’ stemming weer terug.
blog-evalien-rengers-ode-aan-de-flexkracht

Blog Evalien Rengers – Ode aan de flexkracht

Het schooljaar is gestart en meteen was er het weer: het naar huis sturen van klassen en soms ook opvanggroepen. Ik sprak schooldirecteuren die nu al met de handen in het haar zitten. Bovenop een tekort aan leraren komt (langdurig) ziekte en dan ook nog tijdelijke uitval door quarantaine of corona. Ze weten niet meer waar ze de mensen kunnen vinden om in te vallen. Een fenomeen dat ons in de kinderopvang niet onbekend is.
Ontwikkeling van kinderen
blog-jolanda-knorren-naar-een-open-voordeur-en-een-gesloten-achterdeur

Blog Jolanda Knorren – Naar een open voordeur en een gesloten…

Afgelopen week sprak ik een aantal medewerkers die bezig zijn met het organiseren van de sport- en speldag met het thema “water”. Spetterend het nieuwe schooljaar in! Ik zag het enthousiasme groeien. Later waren zij druk bezig met rapportages en ander administratief werk en zag ik dat ze steeds meer in de knel kwamen. Het aanvankelijke enthousiasme had plaats gemaakt voor een gevoel van hard werken en buffelen.

Blog Jolanda Rikers – Kokkie familiegevoel

Later werd Kokkie ook als HR instrument ingezet. Zo riepen we onze medewerkers op om een ‘echte Kokkie’ te zijn door actief onze vijf waarden uit te dragen: passie, betrokkenheid, flexibiliteit, innovatie en eigenaarschap. Inmiddels is onze bedrijfsnaam gewijzigd in Kinder Opvang Parkstad en zijn we de afgelopen 15 jaar uitgegroeid van 50 medewerkers naar […]
Coronavirus
blog-kirsten-frohlich-vaccineren-vrije-keuze

Blog Kirsten Fröhlich – Vaccineren, vrije keuze?

Langzaam maar zeker komt ook in Nederland de discussie op gang over een vaccinatieplicht in bepaalde sectoren. Mocht onze sector in het begin van de coronacrisis nog achteraan sluiten in de rij wanneer het ging over sneltesten of een destijds nog te ontwikkelen vaccin, nu lijkt de kinderopvang wél in beeld. Wat betekent dit voor medewerkers die op de groep met kinderen werken?
Ontwikkeling van kinderen
blog-rebecca-beck-kinderen-houden-niet-van-stilzitten

Blog Rebecca Beck – Slim ouders betrekken bij bewegen

‘Mama, mama, mama!’ Ik kijk op en zie hoe mijn dochter vrolijk roepend op me af rent aan de andere kant van het hek. Ik haal haar op bij de kinderopvang waar ze lekker buiten aan het spelen is. Of beter gezegd ‘aan het spelen was’. Want van spelen komt niets meer terecht.
blog-jolanda-knorren-naar-een-open-voordeur-en-een-gesloten-achterdeur

Blog Jolanda Knorren – Meer verbinding, meer kansengelijkheid!

Mijn onderwerp voor deze blog blijft me bezighouden. Meer kansengelijkheid voor kinderen; dat wil toch iedereen? Ik wel in ieder geval. En ik zou iedereen willen uitdagen, of liever uitnodigen, om er dan ook concreet werk van te maken. Laten we niet blijven hangen in adviezen, ambities en praatpapieren, maar daadwerkelijk iets doen!
blog-jolanda-rikers-ervaring-met-ervaringsgericht-werken

Blog Jolanda Rikers – Bestorming van het water

14 juli, “quatorze juillet”, is in Frankrijk een nationale feestdag ter herdenking van het begin van de Franse revolutie. De burgerij bestormde die dag in 1789 de Bastille. 232 jaar later bestormde niet de burgerij, maar het kolkende water diverse Limburgse gemeenten.
blog-jolanda-rikers-ervaring-met-ervaringsgericht-werken

Blog Jolanda Rikers – Ervaring met ervaringsgericht werken

Ik zag dat Ferre Laevers keynote speaker is op het Jaarcongres Management Kinderopvang op 10 september 2021. Ik ben al jarenlang fan van hem en het ervaringsgericht werken. Deze liefde is ontstaan in 2017, toen ik samen met enkele collega-directeuren in Zuid-Limburg concludeerde dat we in de kinderopvang wetenschappelijk onderzoek misten die onze ‘smoel’ steviger zou maken.