Home Blogs

Laatste blogs

Blog Jolanda Rikers – Strategisch Risicomanagement

Vandaag nam ik deel aan een interessante masterclass Strategische Risicomanagement van de universiteit Maastricht. Hoe krijg je als bestuurder inzicht en grip op de risico’s in uw organisatie?
Pedagogiek

Blog Myrte van Gurp – Praktische tips voor pedagogisch professionals

Myrte van Gurp (40) is de nieuwe directeur van PPINK (beroepsvereniging voor pedagogisch professionals in kinderopvang). Zij start met bloggen voor Kinderopvangtotaal. Deze week: 'Werkdruk, personeelstekort: praktische tips voor pedagogisch professionals.'
Gezondheid

Blog Rebecca Beck – Duizendpoot en bewegen

'Wat een duizendpoten zijn pedagogisch medewerkers toch', schrijft Rebecca Beck in haar nieuwste blog.
VVE en taalachterstanden

Blog Jolanda Rikers – Te late start

Vandaag las ik in ons regionaal dagblad dat het mooie project startklas voor peuters gaat starten. Ik had al eerder van het project gehoord. Kleuters die het nodig hebben, worden in kleinere klassen begeleid, dicht bij de wijk waar ze wonen.

Blog Jolanda Rikers – Meet & Made in Kerkrade

Afgelopen week vond de jaarlijkse ondernemersdag Meet & Made in Kerkrade plaats. Vanuit mijn nevenfunctie bij de ondernemersclub van Kerkrade heb ik mede het programma voorbereid en dat heeft geen windeieren gelegd.
Pedagogiek

Blog Romy de Moor – Het belangrijkste in mijn werk als…

Vandaag werd mij de vraag gesteld wat ik het belangrijkste vind in mijn werk. Poeh, dat is een lastige vraag!
Pedagogiek

Column Jacqueline Butti – ‘Uitgehuwelijkt’ aan je collega

Als je geluk hebt is er intern geschoven binnen het bedrijf en kon je favoriete collega met je gaan samenwerken. Maar vaker is er geen vrije keuze geweest en ben je gewoon “uitgehuwelijkt” om samen een groep met kinderen te gaan leiden.
Pedagogiek

Blog Carola Winter – Dag van de pedagogisch medewerker

Ieder jaar op de dag van de pedagogisch medewerker worden we als werkers op de groep in het zonnetje gezet door de verschillende oudercommissies en natuurlijk door de eigen organisatie. Deze blijk van waardering is iets waar we allemaal blij van worden.