Home Blogs

Blogs

385

Blog Jacqueline Butti – Risico’s

Je bent je niet iedere minuut bewust van de risico’s die je loopt in je dagelijks leven. En dat is maar goed ook want je zou geen voet meer verzetten!
116

Blog Jolanda Rikers – Pas op de kleintjes

Het passen op kleintjes is ons niet vreemd. Vandaag werd mij dit opnieuw duidelijk tijdens de Algemene Ledenvergadering van Brancheorganisatie Kinderopvang. Tijdens deze bijeenkomst stond de bkr centraal en vooral het verschil in berekeningen tussen SEO en Buitenhek.
291

Blog Jolanda Rikers – Grenzen verkennen

We zitten regelmatig met het onderwijs aan tafel in het kader van diverse projecten: gezonde basisschool, IKC, Educatieve Agenda et cetera. We willen van alles samen maar stuiten ook vaak op de grenzen, zoals CAO’s en BTW.
191

Blog Peter van Zijl – Impasse over bkr

Het gemiddelde is dus handig om een algemene tendens van stijging/daling weer te geven, maar schetst onvoldoende waar het echt misgaat. Het actuele onderwerp in ons vak is de nieuwe beroepskracht-kindratio op de babygroep. Niemand twijfelt aan de zin hiervan. We zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling begint vanaf...
602

Blog Romy de Moor – Hoe belangrijk observeren is

Eenmaal terug op de groep kijk ik naar de kinderen. Allen zijn leuk aan het spelen en lijken blij te zijn. Zou er iemand tussen zitten die minder ontspannen door het leven gaat dan wij denken? Bij de gedachten gaan de rillingen over mijn rug. Bij geen van de...
127

Blog Jolanda Rikers – IKC’s lokaal en gedifferentieerd positioneren

Nadat we over en weer hadden gereageerd op de verschillende pitches van de vertegenwoordigers van de vijf partijen kinderopvang-onderwijs-sociaal werk-VNG, ontsponnen zich langzaam maar zeker enkele conclusies. Aangezien ik ze zelf sterk onderschrijf wil ik ze graag met jullie delen: We moeten meer de grenzen opzoeken in de samenwerking kinderopvang-onderwijs....
220

Blog Kirsten Fröhlich – Geen gesol met kinderen

Je kunt het bijna niet gemist hebben; het gesol met de kinderen Howick en Lili. Al weken zijn we (opnieuw) in de ban van de schrijnende situatie die deze twee kinderen treft. De linkse oppositie sprak er schande van en het Jeugdjournaal zette er een flinke schijnwerper op.
278

Blog Romy de Moor – Uitjes

Pm'er Romy de Moor wil een moeder geruststellen en laat foto's zien van de eerste dag van haar dochter op de groep. Moeder en dochter zijn zichtbaar tevreden. Lees haar nieuwe blog.

Populair