Home Blogs

Blogs

115

Blog Jolanda Rikers – Anders werken

De vakantie in het Zuiden is deze week begonnen… Wat is het toch altijd een drukte van jewelste zo vlak voor die vakanties. En dat dan meerdere keren per jaar. De agenda puilt uit vanwege allerlei dringende bijeenkomsten van ’s ochtends tot ’s avonds, en mijn mailbox is out-of-control.
615

Blog Simon Hay – Opvoeding: we doen maar wat…

De Leidse bijzonder hoogleraar historische pedagogiek René van der Veer zegt dat de stelligheid van opvoedadvies van experts vaak op onderbuikgevoelens is gebaseerd.
365

Blog Kirsten Fröhlich – Doodtikkertje

Zie jij ook wel eens dingen in het spel van kinderen die je verbazen of zorgen baren? Jonge kinderen kunnen spel laten zien waar je van schrikt en dat je het liefst zo snel mogelijk zou willen stoppen. Maar moet je dat wel doen?
301

Blog Romy de Moor – Ik zie ik zie wat jij niet ziet …

Het allermooiste aan het werken in de kinderopvang, zijn de komische opmerkingen en de fantastische gesprekken van de kinderen. Eigenlijk zouden we een boekje moeten bijhouden met uitspraken, want zelden onthoud je ze. Zo had ik vandaag twee geweldige momenten. Op mijn groep zit Luuk, 1.5 jaar oud, met een...
515

Blog Sanne Bosmans – Kijk door de bril van de baby

Man, man, man, wat gebeurt er veel in babyopvangland. Zo veel veranderingen in zo'n korte tijd. Zo veel stress door het grote personeelstekort. Zo veel werkdruk door de nieuwe regelingen die op 1 januari 2019 van start gaan.
455

Blog Marion Duisterhof – Stel cao democratisch vast

De afgelopen week hebben er 150 leden (geen idee of dit ondernemers zijn of directeuren van stichtingen, maar wellicht deze laatsten) voor de nieuwe cao gestemd. Dus minder dan 5 procent van het aantal kinderopvangorganisaties in Nederland heeft een stem gehad in de acceptatie van deze cao. Zodra de BVOK...
434

Blog Peter van Zijl – Draagt IKK bij aan kwaliteitsbeleving ouders?

Wie thuis de ramen zeemt, terwijl de partner dat niet ziet, krijgt zelden een compliment. De huisgenoten ervaren het als volstrekt vanzelfsprekend dat ze door schoon glas naar buiten kunnen kijken. Herkenbaar?
116

Blog Jolanda Rikers – Synchroniciteit

Dit begon 1 juni tijdens een PACT-bijeenkomst, 5 juni bij een intervisie-sessie,  7 juni bij een participatiedag voor gemeenten,  6 juni bij een bijeenkomst gezonde basisschool, 11 juni bij een ontmoeting met een tweede kamerlid en 14 juni bij het grootste kennisfestival van Nederland. Vanavond ga ik naar een...
195

Blog Romy de Moor – Baby’s voorlezen

Romy, baby’s kunnen toch nog niet lezen? vraagt Teun mij terwijl ik een boekje aan het bekijken ben met kleine Puk. Nee lieverd, baby’s kunnen nog niet lezen, maar baby’s vinden het wel heel fijn om verhaaltjes te horen.
378

Blog Sanne Bosmans – Durf jij te gaan voor vooruitgang?

Ik maak me met heel mijn hart zorgen! Door de combinatie maatregelen van de nieuwe BKR regeling en de salarisverhoging, dreigt de kwaliteit in de babyopvang achteruit te gaan. Durf jij te gaan staan voor vooruitgang in de babyopvang? In dit blog leg ik uit je dat kan doen.

Populair