Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Mijn studie is afgerond!

Yes, yes, yes! Na vier jaar is mijn studie pedagogiek afgerond! De verdediging van mijn scriptie is goed verlopen, met als beloning een mooi cijfer, waar ik echt blij mee ben.
Met verve ben ik vier jaar geleden aan de studie pedagogiek begonnen. De combinatie van vier dagen werken en één dag school heb ik als enerverend ervaren. Maar met een goede planning, enthousiaste inzet en interesse is het mij gelukt om alle vier de jaren zonder vertraging te kunnen afronden. En ik kreeg er veel voor terug: nieuwe inzichten, bevlogen docenten, nieuwe vrienden, meer zelfkennis en zelfvertrouwen.

Met genoegen heb ik in de portfolio’s van de afgelopen jaren gelezen wat ik allemaal heb gedaan, geleerd en wat ik allemaal heb kunnen ontwikkelen tijdens de studie pedagogiek.
Ik moet nu even terugdenken aan de interessante, inhoudelijk goede minors: Opvoedingsondersteuning, Psychiatrie van het jonge kind en Kind met een beperking en Jeugdbescherming.

‘Het is het handelen van pedagogisch medewerkers tijdens het buitenspelen geworden’

Ik moest ook even terugdenken aan het hele proces van het afstudeerproject…Lang ben ik, samen met de pedagoge van mijn organisatie, Cissy Merison, bezig geweest om een geschikt thema voor mijn afstudeerproject te vinden. Het thema dat gekoppeld zou zijn aan de echte handelingsverlegenheid op de werkvloer. Het is het handelen van pedagogisch medewerkers tijdens het buitenspelen geworden. Een thema dat onlosmakelijk verbonden is met het dagelijkse handelen van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Het thema dat de pedagogisch medewerkers een spiegel voorhoudt en hen doet beseffen dat ook als zij buiten zijn met de kinderen, zij nog steeds aan het werk zijn en dat er ook buiten bepaalde eisen aan hun handelen worden gesteld.

Hoe blij ik er ook van word dat mijn studie nu is afgerond, ik word er toch ook een beetje weemoedig van… Het voelde heerlijk om me tussen al die studenten op de Boellenlaan te voegen, om me in het studentenvolk te ‘onderdompelen’. Maar de schoolperiode is nu afgesloten. En in mijn geval (ik ben niet meer de jongste) is het zo goed als zeker de laatste schoolperiode geweest.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.