Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Monika Katinger – Wat een jaar!

Terugkijken, reflecteren, evalueren. Het einde van het jaar is een uitgelezen gelegenheid om dit te gaan doen. Niet dat het moet, niemand die het van mijn eist of verlangt. De beelden komen vanzelf. En zo ook de gedachten daaraan gekoppeld.
Blog Monika Katinger - Wat een jaar!

Wat een jaar is het geweest! Het lijkt wel of er meerdere jaren in één jaar werden gepropt. Zoveel veranderingen, zoveel nieuwe ervaringen, zoveel indrukken. In januari was ik nog een vaste kracht op ’t Schoenertje, een locatie waar ik op dat moment negen en een half jaar werkte. Aan het eind van januari heb ik, samen met nog een collega tijdens een kleine, emotionele receptie afscheid genomen van mijn vertrouwde werkplek en van mijn lieve collega’s.

Vanaf februari begon ik aan een nieuwe uitdaging: flexen, invallen op de verschillende locaties binnen mijn kinderopvangorganisatie. Vooral het gereis met openbaar vervoer en de daaraan verbonden lange reistijd vond ik erg zwaar. In de daarop volgende maanden heb ik een basistraining VVE en de taaltoets Nederlands succesvol afgerond.

Sinds juni ben ik steeds vaker op één en dezelfde locatie ingezet, wat voor mij een welkome adempauze na het flexen betekende. Tijdens mijn zomervakantie in Slowakije heb ik een plaatselijke crèche bezocht en interessante informatie over de opvang van baby’s in Slowakije ingewonnen (mijn weblog: Kijkje in Slowakije).

 

In september werd ik gevraagd om voor een lange periode in de babygroep te gaan werken, op de locatie die ik inmiddels een beetje als mijn locatie ging beschouwen. Ik ben dankbaar voor de aangeboden vaste plek – al is het maar tijdelijk – wat niet wegneemt dat het werken in babygroep pittig is. In dezelfde maand begon ik aan de training Kaleidoscoop, een voor- en vroegschoolse educatieve programma, die op Johanna Margaretha in de praktijk wordt toegepast.

In september werd ik ook uitgenodigd voor een afscheidsseminar van de bekende pedagoge Elly Singer en was ik diep onder de indruk van het verloop van de seminaar, maar vooral van de warme persoonlijkheid van Elly Singer. En in november heb ik meegewerkt aan de organisatie van een ouderavond.

Ondertussen heb ik drie ontslagronden binnen mijn organisatie overleefd, drie spannende momenten, die mij met de moeilijke situatie in de kinderopvang in Nederland confronteerden. En die mij de waarde van vaste baan nogmaals goed deden beseffen.

Het is eind december, kerst is net achter de rug, de lichtjes van mijn kerstboom fonkelen nog in mijn woonkamer. Nog een paar dagen en een nieuw jaar begint. Mijn grote wens  – wat werk betreft – is: meer stabiliteit en minder veranderingen. Of het zal lukken? We zullen zien.

Ik blijf in elk geval schrijven. Dat één van mijn weblogs (Over flexen gesproken) tot de top – 10 van de meest gelezen blogs van 2013 behoort, stimuleert mij extra.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.