Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Ilse Raasing – Pedagogische visie of klantgericht?

‘Dit kind slaapt niet anders dan in de kinderwagen’, ‘Hij slaapt alleen met een muziekje, op advies van de slaapcoach’, ‘Wij willen graag, in het kader van duurzaamheid, overstappen op katoenen luiers’, ‘Wij willen ons kind veganistisch opvoeden’, of: ‘Mijn kind mag niet in de zandbak spelen want dan krijgen wij het zand niet uit zijn haren.’ Tja, waar blijf je dan met je visie? ‘Klant is koning’, maar tegen welke prijs? En is dat allemaal wel uitvoerbaar?
blog-ilse-raasing-vier-muren-en-een-dak
Ilse Raasing

Als

Registreren

2 REACTIES

  1. Ik denk dat iedereen dat doet binnen de kinderopvang, daar zijn jullie niet uniek in. Waar jullie wel uniek in zijn is om kinderen in een wandelwagen te laten slapen terwijl dit verboden is door de GGD. Benieuwd hoe jullie om die wetgeving uitkomen.

  2. Lees alle reacties
  3. Grappig want wij proberen juist kindvolgend i balans met groepsvolgend) te zijn. Ook als een kindje niet uit de fles drinkt (mama mag live komen voeden), niet in een bedje slaapt (we hebben wandelwagens die op de groep staan) of de hele dag aan ons wil plakken (toegegeven het lukt vaak niet de hele dag maar we investeren in het begint hier bewust in). En ook besloten we om mee te gaan met de white noise-hausse en (met moeite) met adviezen van slaapcoaches. En uiteraard kan niet alles (nee we kunnen niet het kind elk half uur 30 cc aanbieden met 9 babys op een groep) maar proberen mee te veren in het begin levert op langere termijn juist kinderen die gaandeweg steeds meer meegaan in het ritme van de dag. Het spanningsveld tussen de groep en het kind is een leuke om ons in te bewegen, zo ervaren wij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.