Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Vaste gezichten

Het zachtere weer heeft zich laten zien én voelen in Nederland. Wat heerlijk om het zonnetje weer te ervaren. Wij genieten met volle teugen op de bso.
Blog Elmer Oosten - Vaste gezichten

Toch blijft het, ondanks het mooie lenteweer, ook onrustig in de kinderopvang. Vaste gezichten behouden voor een groep is al lang geen vanzelfsprekendheid meer. Of het komt door een reorganisatie of een vrolijke aangelegenheid zoals zwangerschapsverlof. Onrustig is het soms wel voor kinderen en ouders.

Momenteel is mijn collega met zwangerschapsverlof. Tot de zomer wordt zij vervangen door een collega en het is altijd leuk om te zien hoe verschillend kinderen reageren op een nieuw gezicht. De ene helft van de kinderen is erg nieuwsgierig en vraagt aan de vaste medewerker wie hij / zij is. De andere helft komt binnen en zegt gedag tegen de vaste medewerkers en laat het daarbij. Ik denk weleens: wat zou er in hun koppie omgaan? Niet geheel toevallig zie ik later op de dag de ouders precies zo reageren als hun kind.


‘Meester, mogen we met zonder jas naar buiten?’

Ondertussen genieten wij vrolijk verder van het aangename weer. We zijn al vele malen naar buiten gegaan en met de nieuwe speelnatuur naast ons pand vermaken wij ons uitermate. De kinderen hebben zelfs tot twee keer toe zonder jas buiten kunnen spelen met uiteraard de klassieke vraag daarbij: “Meester, mogen we met zonder jas naar buiten?”

Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van het buiten zijn en hoe ze zich zonder boe of bah helemaal kunnen vermaken. Knutselen? Nee! We willen buiten blijven!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.