Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: multiculti feestjes vieren

De decembermaand komt eraan en dat is een gezellige feestmaand. Begin bijtijds en sla in november al aan het voorbereiden, want je gaat het dit jaar zo origineel mogelijk aanpakken.

 

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-019-0155-4/MediaObjects/41189_2019_155_Fig2_HTML.jpg

Het sleutelwoord is ‘inclusief’. Inventariseer welke migrantenachtergronden de kinderen hebben en probeer zoveel mogelijk daarvan mee te nemen in december. Probeer bij elke viering de essentie te begrijpen. Dus vraag ouders niet alleen ‘wat’ er wordt ‘gedaan’, maar vooral ‘waarom’. Vaak verworden feesten tot lekker eten en cadeautjes, maar is de gedachte erachter veel dieper. Bang dat je iets onhandigs doet dat ouders zou kunnen kwetsen? Vraag hun input, maak hen deelnemer van het organisatieteam.

Wwweetjes

  • www.​volgmama.​nl: een leuke website van de Nederlandse ‘mama’ Nathalie. Niet speciaal voor de kinderopvang, maar je kunt er veel inspiratie uit halen. Onder de knop ‘Uitstapjes/reizen’ vind je ‘Gratis uitjes’ met ideeën voor kosteloze activiteiten. Deze maand is de ‘Top 10 leukste sneeuwspelletjes’ een aanrader, voor het geval er komende maanden een lekker dik pak sneeuw valt. Voetsporen zoeken, kegelen in de sneeuw en ijsbellen blazen, om maar wat te noemen.
  • www.​kiind.​nl/​winterspelletjes​: originele ideeën voor de winter. Laat plantenbakjes met water bevriezen en maak ijssculpturen. Een peuter kan daarvoor schuurpapier, een harkje of takje gebruiken, een ouder kind kan aan de slag met een plamuurmes of schroevendraaier. Of maak een ijsmobile. Vul zandvormpjes met water, stop er een blaadje of schelpje in en een touwtje dat meevriest. Zo ontstaat een winterse buitenslinger.

Andere activiteiten:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.