Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tikkertje met de zaklamp (Motorische ontwikkeling)

Tijd om te bewegen. Is het schemerig aan het eind van de winterse dag? Houd dan tikkertje met de zaklamp.    

4 tot 6 jaar

Een leuk spel voor de oudere kinderen. Elk kind krijgt een zaklamp. Een kind begint als tikker. Maak afspraken. Wie ‘getikt’ wordt op het hoofd met het licht is de volgende tikker. Je mag elkaar uiteraard nooit echt met de zaklamp aanraken, je moet daarom minimaal drie stappen afstand houden. Raakt het licht je op je arm of je rug, dan ben je niet echt geraakt. Je kunt dit ook binnen spelen in een donkere ruimte.

2 tot 4 jaar

Een sneeuwbui? Sneeuw is een geweldig materiaal om de motoriek te oefenen. De kinderen kunnen sneeuwvlokjes opvangen met hun hand en samenknijpen in hun handen tot een bal. Kneed met elkaar sneeuwfiguurtjes met je vingers. Sneeuwballen gooien is lekker bewegen en dikke pret. Uiteraard doe je zelf mee. Of druk een ‘palet’ sneeuw mooi plat op de grond en maak met pipetjes met gekleurd water een schilderij in de sneeuw. Tot slot nog een klassieker: ga in de verse sneeuw op je rug op de grond liggen, beweeg armen en benen en maak ‘sneeuwengelen’.

Andere activiteiten:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.