Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samen met ouders (sociaal-emotioneel)

Inventariseer welke culturen er zijn onder ouders. Samen kun je aandacht besteden aan andere vieringen dan de typisch Nederlandse en een activiteit daaromheen bedenken. Denk bijvoorbeeld aan:

 

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-019-0155-4/MediaObjects/41189_2019_155_Fig4_HTML.jpg

Alle leeftijden

Joods Chanoeka: dit wordt ook wel het feest van de lichtjes of inwijdingsfeest genoemd. Het is in december en duurt acht dagen. Joodse mensen herdenken hiermee de inwijding van de Tempel van Jeruzalem in het jaar 164 voor Christus. Tijdens Chanoeka wordt een menora aangestoken; een kandelaar met kaarsen. Die kandelaar heeft normaal zeven armen, maar tijdens Chanoeka gebruik je er een met negen armen. Elke dag wordt er een kaarsje extra aangestoken. Je kunt bijvoorbeeld een kandelaar met lampjes laten branden en erover praten met de kinderen.

Alle leeftijden

Divali: het hindoestaanse Lichtjesfeest duurt vijf dagen en begint in oktober of november. Het wordt door sommige mensen van Surinaamse afkomst gevierd. Een vrolijke boel, want dit feest draait om de verering van Lakshmi, de godin van licht, rijkdom en huiselijk geluk. Het goede wint van het kwade en je symboliseert dat door rond je huis een kring van lichtjes te zetten. Divali betekent ook letterlijk in het Sanskriet ‘een rij lichtjes’. Maak een lichtjesslinger om het kindercentrum of ga in een lichtjeskring zitten, terwijl je praat over Divali. Leuk voor de kinderen is dat tijdens dit feest zoetigheid wordt gegeten. Vraag of ouders er iets van afweten en je kunnen helpen bij de viering.

Andere activiteiten:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.